Jump to content

Tenisz: Novak Djokovic továbbjutott Miamiban

2015. 03. 31. 12:20

Magabiztosan jutott a negyedik fordulóba Novak Djokovic a Miamiban zajló ATP 1000-es tenisz mesterversenyen, míg a hölgyeknél Serena Williams már a negyeddöntőben tudhatja magát.

A férfiak világelsője, Novak Djokovic a belga Steve Darcis ellen lépett pályára a 3. fordulóban, és úgy tűnt, hogy villámgyorsan letudhatja aktuális mérkőzését, hiszen 6/0-ra nyerte az első szettet. Ám a második játszma szorosabb csatát hozott, melyet Djokovic 7/5-re nyert, így elkerülte a döntő szettet. A negyedik fordulóban az ukrán Alexandr Dolgopolov lesz az ellenfele.

A férfiaknál hatalmas csatára kényszerült a kanadai Milos Raonic, aki a könnyedén megnyert első játszma után döntő szett tie-breakre kényszerült a francia Jeremy Chardy ellen.
A francia Gilles Simon igazi rangadóra számíthat a spanyol David Ferrer ellen, míg a hazai közönség nagy örömére John Isner legyőzte a a 9. kiemelt bolgár Grigor Dimitrovot.

A hölgyeknél továbbra is menetel a világelső Serena Williams, aki a kétszeres Grand Slam bajnok Svetlana Kuznetsovát győzte le két játszmában. Az Indian Wells-i torna megnyerésével pályafutása legnagyobb sikerét arató román Simona Halep megállította a remek formában lévő olasz Flavia Pennettát, míg a világelső nővére, Venus Williamsen továbbra sem talál fogást a korábbi világelső Caroline Wozniacki, hiszen 7 mérkőzésen immáron hetedszer kapott ki tőle.

(szp)

(forrás:sportrajongo.hu/fotó:skysports.com)