Jump to content

Golf: Spieth ismét világelső!

2015. 09. 30. 12:29

A FedEx Kupa rájátszásának utolsó állomásán győztes és ezzel az idei FedEx Kupa bajnokának tekinthető Jordan Spieth az új világelső a férfi golfozók világranglistáján. A lista élén sorozatban immáron a hatodik héten történt változás.

Ismét változás történt a férfi golfozók világranglistájának az élén, ami az utóbbi hetek történéseit nézve már nem is meglepő. Azzal, hogy Jordan Spieth megnyerte a FedEx Kupát újra átvette a vezetést, ezúttal Jason Day-től.

Spieth először a PGA Championship után került a ranglista élére, miután az évad második Major-tornáján második lett Jason Day mögött. Az uralkodása nem tartott sokáig, ugyanis Rory McIlroy egy hétre rá visszavette a pozíciót, pedig nem is indult tornán. A Barclays és a Deutsche Bank-tornán a CUT-ról lemaradó Spieth ezt követően hol megelőzte észak-ír kollégáját, hol mögötte kezdhette meg az aktuális hetet, majd jött Jason Day, aki a BMW-viadal után állt az élre mindössze a harmadik ausztrál golfozóként a sportág történetében.

Spieth azonban újabb diadalával visszaülhetett a képzeletbeli trónra, a kérdés ugyanakkor ismételten az, hogy vajon meddig marad ott a fiatal texasi.

(Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:bbc.co.uk)