Jump to content

Fuss Te is a Mikulással!

2015. 12. 07. 08:03

December 6-án immáron második alkalommal rendezik meg a Rossmann Mikulásfutást, ahol a résztvevők több ezer Mikulással futhatnak az ünnepi díszben pompázó Váci utcában. Az eseményen többek között Béres Alexandra is ott lesz, aki a futópartin kislányával indul.

Hagyománnyá vált a Mikulásfutás Magyarországon, köszönhetően többek között a Rossmannak és a Budapest Sportirodának. Az esemény immáron második alkalommal kerül megrendezésre és ahogy a tavaly, úgy idén is számos meglepetés, több program és ajándékok várják az elkötelezett futókat. A 2.3 kilométeres távot a Váci utcában kell megtenniük a mozgást szerető résztvevőknek.

A hangulatra bizonyára ezúttal sem lesz panasz, ahogy a látványra sem, hiszen a szervezők piros köntöst és sapkákat, valamint az elmaradhatatlan szakállat is biztosítják kicsiknek és nagyoknak.

A 2. Mikulásfutáson Béres Alexandra is részt vesz, de nem csak a bemelegítésben segíti a sportos Mikulásokat, hanem kislányával együtt a versenyen is elindul.

„Örömteli számomra, hogy egy ilyen jópofa eseményen vezethetem be a kislányunkat a közösen futók színes világába. Jó móka lesz!” – mondta.

Az országos Mikulás csúcstalálkozó központját a Corvinus Egyetemnél húzzák fel, a 13 és 15 órakor induló futamokat Kolompos koncertek vezetik fel, hogy aztán a pirosruhások a kivilágított Váci utcán és a rakparton haladjanak végig, miközben ünnepi kórus buzdítja őket – mindez látványnak sem lesz utolsó.

A Mikulás szellemiségének jegyében a BSI és a Rossmann jótékonysági gyűjtést is szervez: a helyszínen felállított óriás puttonyba az állami gondozott gyerekek számára felajánlott játék-, írószer-, iskolaszer-adományokat várják, melyeket az ÁGOTA Alapítvány részére juttatnak el.

Az eseményről további részletek itt találhatók:

http://www.futanet.hu/cikk/2-rossmann-mikulasfutas-2015/14129

A tavalyi esemény videói: https://www.youtube.com/watch?v=AcD_iaIA0eA

https://www.youtube.com/watch?v=ocXyoGV6k4I