Jump to content

Ezeken az eseményeken szurkolhatunk idén

2016. 01. 02. 13:41

Olimpia, labdarúgó Európa-bajnokság és A-csoportos hokivébé. Ez csak három világverseny abból a gazdag kínálatból, ami 2016-ban vár ránk. Nézzük, kiknek és hol szurkolhatunk az idén!

A férfi és a női vízilabda-válogatott Európa-bajnoksággal kezdi az évet. Január 10. és 26. között Belgrádban rendezik a kontinensviadalt, amelyen az olimpiai kvótaszerzés az együttesek legfőbb célja. Ugyancsak a riói kvalifikációért utazik Eb-re a férfi kézilabda-válogatott. Nagy Lászlóék Lengyelországban játszanak január 15. és 31. között, majd februárban a magyar futsalválogatott lép pályára a kontinens legjobbjai ellen.

A tavasz a Forma-1-es idénnyel kezdődik, a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjat március 20-án rendezik. Egy hónappal később újabb olimpiai kvalifikációs tornákon vesznek részt a magyar sportolók: előbb a birkózók lépnek szőnyegre, majd a cselgáncsozók harcolnak a riói kvótákért. Májusban a jégkorongozókra vár embert próbáló feladat. A magyar válogatott 2009 után újra A-csoportos világbajnokságon szerepelhet. Sofron Istvánék Oroszországba utaznak, éppúgy mint a kajak-kenusok, akik a duisburgi pótkvalifikációs versenyt követően Moszkvában vesznek részt kontinensviadalon.

Júniusban a labdarúgó-válogatotton lesz a szurkolók szeme. A nemzeti csapat 44 év után jutott ki az Európa-bajnokságra, amely minden bizonnyal a nyár egyik legnézettebb sporteseménye lesz az M4 Sporton. A franciaországi torna mellett a nyári olimpiát is a közmédia sportcsatornáján láthatják. Az ötkarikás játékokat augusztus 5. és 21. között Rio de Janeiróban rendezik, egy hónappal később pedig a paralimpia szerepel a programban.

A sportélet az olimpia után sem áll meg. Jó példa erre a labdarúgó-válogatott négy világbajnoki selejtezője, valamint a női kézilabda Európa-bajnokság, amelyen nagy valószínűséggel a magyar csapat is részt vesz decemberben.

(Forrás:sportrajongo.hu;mti/Fotó:standard.co.uk)