Jump to content

Babos továbbment az első fordulóból az Australian Openen

2016. 01. 18. 13:48

Hatalmas sikert aratott Babos Tímea, az Australian Open első fordulójában. A magyar teniszező három végtelenül szoros szettben verte a brit Heather Watsont, így bejutott az évad első Grand Slam tornáján a legjobb 64 közé.  A két játékosnak ez volt az ötödik egymás elleni találkozója, s Babos most 3-2-re szépített. Babos következő ellenfele a svájci Belinda Bencic lesz.

 

 

Babos Tímea nagy csatában, szetthátrányból fordítva legyőzte a brit Heather Watsont a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokság első fordulójában. A világranglistán a 60. helyen jegyzett magyar teniszező negyedik alkalommal próbált meg túljutni az első körön Ausztráliában és ezúttal sikerrel járt.

A hétfői meccs 70 percig tartó első játszmájában fej fej mellett haladtak a felek, majd a rövidítésben a WTA rangsorában jelenleg 79. rivális koncentrált jobban. A második felvonásban a 23 éves Watson 4:4 után elvette Babos adogatását, a 22 esztendős magyar teniszező azonban visszabrékelt, fordított, majd egy újabb brékkel 46 perc alatt kiegyenlítette a játszmaállást.

A döntő szettben Babos 3:2-nél sokadik bréklabdáját értékesítve 4:2-re ellépett, de ezután brékek sorozata következett, s a magyar játékos 5:4-es vezetésénél Watson adogathatott. Ekkor ugyan elmaradt az újabb brék, de 5:5 után Babos jobban összpontosított, így végül 2 óra 47 perc alatt a maga javára fordította a mérkőzést.

"Rettenetesen boldog vagyok, hatalmas meccs volt! Nagyon örülök a győzelemnek!" - nyilatkozott a saját honlapján Babos Tímea.

A magyar játékos úgy véli: az első szett lehetett volna az övé is, sok lehetősége volt, de ezekkel nem élt.

"Úgy gondolom, hogy a második játszmában kevesebb esélyem volt Watson szervájánál. De tartottam magam, próbálkoztam. Aztán az ellenfelem a meccsért adogatott, de akkor egy agresszív fogadógémmel sikerült visszabrékelnem. Nagyon-nagyon küzdöttem és akartam!" - idézte fel a történteket.

"A döntő szettben végig én vezetettem, de mindig visszajött. Az utolsó két pont egy tenyeres nyerő, majd egy fonák egyenes nyerő volt. Ezeket nagyon sokat gyakoroltuk a felkészülés alatt" - tette hozzá.

A két játékosnak ez volt az ötödik egymás elleni találkozója, s Babos most 3-2-re szépített.

Női egyes, 1. forduló (a 64 közé jutásért):

Babos-Watson (brit) 6:7 (4-7), 7:5, 7:5

(Forrás: sportrajongo.hu;mti/Fotó:tenisz.hu)