Jump to content

Djokovic esélyt sem adott Federernek

2016. 01. 28. 12:25

Novak Djokovic négy szettben legyőzte Roger Federert az idénynyitó Grand Slam tornán, az ausztrál nyílt teniszbajnokságon. A szerb világelső az első szettben űrteniszt játszott, egyszerűen lejátszotta a pályáról a svájcit. Federer egy szettet tudott fogni Djokovic ellen, aki vasárnap hatodik bajnoki címéért játszhat Melbourne-ben.

Az ötszörös bajnok, világelső Novak Djokovic négy játszmában nyert a 17-szeres Grand Slam-győztes Roger Federer ellen az ausztrál nyílt teniszbajnokság elődöntőjében. Djokovic az első két szettben talán élete legjobb játékát nyújtotta, egyszerűen esélyt sem adott Federernek. A svájci csak a harmadik szettben tudott nyomást gyakorolni Djokovicra, azt a játszmát végül 6-3-ra meg is nyerte, viszont a negyediket ugyan ilyen arányban elbukta, így immáron Djokovic áll jobban az egymás elleni párharcban.

A csütörtöki elődöntőt megelőzően 22-22-re álltak a felek, Djokovic viszont mostantól - először amúgy Federer ellen - vezet az egymás elleni csaták összesített eredményében.

férfi egyes, elődöntő:
Djokovic (szerb, 1.) - Federer (svájci, 3.) 6:1, 6:2, 3:6, 6:3

A másik elődöntőben a második kiemelt Andy Murray és a kanadai Milos Raonic csap össze.

 

(Forrás: (Forrás:sportrajongo.hu/Fotó:theguardian.co.uk))