Jump to content

Egyesben és párosban is indul a Kajakkirálynó

2016. 03. 18. 11:20

A háromszoros olimpiai bajnok kajakos, Kovács Katalin egyesben és Csipes Tamarával párosban is rajthoz áll majd a hazai válogatóversenyeken, s feltett szándéka, hogy bekerüljön a riói játékokra utazó magyar küldöttségbe.

 

A 31-szeres világbajnok versenyző kislánya megszületése után tavaly ült vissza a hajóba, s ugyan 2015-ben nem jutott ki a vb-re, idén edzőjével, Csipes Ferenccel a célja, hogy újra a csapatba kerüljön.

Csipes Tamarával öt éve már versenyeztek együtt, s Kovács Katalin most úgy érzi, ez az egység újra eredményes lehet.

"2011-ben eveztünk együtt Tamival, s most két hete mind a ketten úgy szálltunk ki a hajóból, hogy sokkal jobb volt érzésre, mint akkor, amikor korábban így összeültünk." - nyilatkozott az M1 aktuális csatornának a sevillai edzőtáborban a Honvéd kajakosa.

Egyesben Kovács Katalin egy vadonatúj hajóval indul az idén, amelyet kifejezetten a riói körülményekhez fejlesztettek ki. Hüttner Csaba utánpótlás vezetőedző szerint a tapasztalt versenyző könnyen megszokja majd az új eszközt.

"Direkt a riói olimpiára tervezték, az a lényege ennek a hajónak, hogy stabilabb a vízen és azokat a hullámokat, amik ott előfordulhatnak, ez kiküszöböli." - mondta Hüttner, a sevillai edzőtáborozás irányítója.

Az olimpiára a hazai válogatóversenyeken keresztül vezet az út, az első ilyen versenyt május közepén rendezik Szegeden. Magyarországnak jelenleg öt női kajakos kvótája van, a tavasz folyamán még egy gyűjthető.

(Forrás: sportrajongo.hu;mti/Fotó:mkksz.hu, mti)