Jump to content

Az olimpiai indulásért harcol Rózsa Csilla

2016. 04. 12. 20:33

Továbbra is bízik az olimpiai részvételben a golfozó Rózsa Csilla, aki tavasszal négy versenyen próbálja kiharcolni a riói szereplés jogát. A golfozó életében több újdonság is történt, többek között új segítőkkel bővült a csapata.

 

A 19 éves versenyző keddi sajtótájékoztatóján elmondta, idén több változás is történt a felkészülésében, mivel Lénárt Ágota sportpszichológussal, gyógytornásszal, erőnléti edzővel és masszőrrel bővült a Tom Burnett edző vezette szakmai stáb.

Szintén Rózsa Csilla munkáját segíti az amerikai Daniel Maringer, aki a fiatal játékos állandó caddie-je lesz. Ő az a versenyeken, aki többek között a felszerelést viszi, de egyben csapattárs is, aki egyedüliként tanácsot adhat a pályán.

"Sokkal rendszerezettebb lett az életem, ők segítettek ezt felépíteni. Megvan az, hova megyek minden nap, hogy caddie-vel tudok felkészülni. Ez nemcsak a játékomon, hanem a gyakorlásom minőségén is javított. Sokkal több mindent tudok elvégezni egy nap alatt, mint amikor egyedül gyakoroltam" - nyilatkozta az MTI-nek Rózsa Csilla.

A magyar játékos idén a másodikszámú versenysorozatban, a LET Acessben indul majd. 

Rózsa megjegyezte, számításai szerint mind a négy versenyen dobogón kellene végeznie ahhoz, hogy kiharcolja a riói indulást. Ehhez az olimpiai ranglistán, amelyet július 11-én zárnak le, a legjobb 60 között kell végeznie, ez a rangsor a világranglista alapján áll össze, ugyanakkor egy országot legfeljebb két golfozó képviselhet.

"Minden napra, minden hétre, minden hónapra van egy kisebb cél, először ezeket kell teljesíteni, ezek mögött állnak nagyban a karikák" - mondta Rózsa Csilla, aki nemrég az Egyesült Államokban edzőtáborozott. "Gyakorlatilag szabadnapom sem volt, annyi mindent próbáltunk belesűríteni ebbe az időbe. Úgy jöttem haza, hogy az önbizalmam a duplájára nőtt, ami korábban nem sok volt".

Csicsi ezeken a versenyeken harcolhatja ki olimpiai részvételét: 

Április 28. és 30 között Svájcban

Május 11. és 13. között Spanyolországban

Május 19. és 21., valamint június 17. és 19. között pedig Svédországban 

 

(Forrás: sportrajongo.hu;mti/Fotó:mti)