Jump to content

Bemutatták Budapest olimpiai logóját

2016. 04. 14. 14:56

Az ünnepélyes eseményen többek között Tarlós István főpolgármester, Fürjes Balázs, az olimpiai pályázat kormányzati felelőse, Borkai Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke és Schmitt Pál, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) tagja leplezte le a nyílt pályázat útján kiválasztott logót.

 

 

A budapesti pályázat emblémájának meghatározó elemei a Szabadság-szobor, a víz és az olimpiai ötkarika, utóbbi azonban nem a klasszikus formában, hanem "újraértelmezve" jelenik meg. A szimbólum a frissebb, fiatalosabb, kreatívabb olimpia koncepciójára kíván utalni.

A logót egy fiatalokból álló designstúdió, a Graphasel tervezte, munkájukat közel 200 pályázat közül választotta ki a szakmai zsűri.

A logó bemutatásával egy időben Budapest nyolc pontján egésznapos sportrendezvények indultak el, ahol a kilátogatók olimpiai bajnokokkal is találkozhatnak. A Március 15. téren vívás, a Széchenyi Fürdőben vízilabda, az Erzsébet téren torna és kerékpározás, az Egyetem téren kosárlabda, a Gozsdu udvarban asztalitenisz, a Hold utcai piacon súlyemelés, a Szabadság téren pedig strandröplabda várja az érdeklődőket.

Ugyancsak csütörtökön indult el a Budapest 2024 pályázat hivatalos weboldala (budapest2024.org), valamint a Facebook-, és Instagram-oldalak is (facebook.com/budapest2024, @budapest2024).

(Forrás: sportrajongo.hu;mti/Fotó:mti)