Jump to content

Giro: szlovén szakaszgyőzelem, de még Brambilla vezet

2016. 05. 15. 19:37

Egyéni időfutammal folytatódott az olasz kerékpáros körverseny vasárnap. A győzelmet a szlovén Primoz Roglic nyerte, az összetettben azonban továbbra is az olasz Brambilla áll az élen. Hétfőn szünnap, kedden viszont már ismét a versenyé a főszerep, jön egy 220 kilométeres etap. 

A szlovén Primoz Roglic nyerte a Giro d'Italia kilencedik, vasárnapi szakaszát, amely során egyéni időfutamot rendeztek Chianti környékén. Roglic múlt pénteken, a Girót megnyitó egyéni időfutamon egy századmásodperccel kikapott a holland Tom Dumoulintől, ezúttal viszont magabiztosan nyert, így pályafutása első győzelmét aratta nagy körversenyen. Az összetettben vezető olasz Gianluca Brambilla 17. lett, így előnye már csak egy másodperc.

„Nagyon boldog vagyok, jót pihentem tegnap, így erősen tudtam zárni az egyéni időfutamot és a rózsaszín trikó nagy erőt adott mindehhez. Nem volt veszíteni valóm, hiszen már van szakaszgyőlmem. Maradt az előnyömből is, így még egy napig én viselhetem a rózsaszín trikót” – nyilatkozott az összetett éllovasa.

Hétfőn szünnap lesz a Girón, kedden viszont már egy 219 kilométeres szakasz vár a mezőnyre.

(Forrás: sportrajongo.hu;mti/Fotó:twitter, gazetta.it)