Jump to content

Giro: Nibali a nap vesztese, Kruijswijk a nap győztese

2016. 05. 22. 20:51

Az orosz Alekszandr Foliforov nyerte a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny vasárnapi szakaszát, a közel 11 kilométeres hegyi egyéni időfutamot, ám a nap igazi győztese a most második holland Steven Kruijswijk volt, aki két perc fölé növelte előnyét összetettben legfőbb riválisaival szemben.

A Castelrotto és Alpe di Siusi közötti etapon Foliforov és Kruijswik egyaránt 28:39 perces időt tekert, a tizedmásodpercek döntöttek az orosz javára.

A vasárnap vesztese az olaszok favoritja, Vincenzo Nibali volt, aki az összetett második helyén állt a szakasz előtt 41 másodperc hátránnyal, az időfutamon viszont gyengén ment, 2:10 percet kapott a holland éllovastól.

„Még van előttünk egy hosszú hét, bármi megtörténhet, majd meglátjuk mire lesz elég az előnyöm – halljuk az összetettben vezető hollandot. – Úgy gondolom, bizonyítottam, hogy egyike vagyok a legjobbaknak ezen a versenyen. Magabiztos vagyok, a csapatom is erős, ezért remélem, hogy az utolsó héten is versenyben leszek a győzelemért.”

GIRO D'ITALIA

5. SZAKASZ, CASTELROTTO-ALPE DI SIUSI, 10,8 KM, EGYÉNI IDŐFUTAM

1. Alekszandr Foliforov (orosz, Gazprom-RusVelo) 28:39 perc
2. Steven Kruijswijk (holland, Team Lotto NL-Jumbo) azonos idővel
3. Alejandro Valverde (spanyol, Movistar Team) 23 másodperc hátrány

ÖSSZETETTBEN

1. Kruijswijk 60:41:22 óra
2. Esteban Chaves (kolumbiai, Orica) 2:12 perc h.
3. Vincenzo Nibali (olasz, Asztana) 2:51 p h.

A jövő vasárnapig tartó versenyen hétfőn szünnapot tartanak.

 

 

(Forrás: sportrajongo.hu;mti/Fotó:twitter)