Jump to content

Roland Garros: Murray nehezen, Nadal és Djokovic könnyen jutott tovább

2016. 05. 24. 20:36

A vártnál sokkal jobban megszorongatta a második helyen kiemelt Andy Murray-t a cseh Radek Stepanek a Roland Garros első fordulójában. A világelső Novak Djokovics és a 9-szeres Garros-bajnok Rafa Nadal viszont simán jutott tovább, egyikük sem vesztett szettet, a nőknél viszont már az első forduló komoly meglepetéseket hozott,

A vártnál sokkal jobban megszorongatta a második helyen kiemelt Andy Murray-t a cseh Radek Stepanek a Roland Garros első fordulójában. A még hétfőn megkezdett mérkőzésen Stepanek dupla szettelőnybe került, ám Murray a következő kilenc játékot megnyerte, így egyenlített, majd a döntő szettben 5-5-nél elvette Stepanek adogatását, és végül 7-5-arányban múlta felül ellenfelét, így továbbjutott. A torna korábbi háromszoros elődöntőse a következő körben a francia egyben szabadkártyás Mathias Bourgue-al játszik.

„Nehéz Radek ellen játszani, kiváló stratéga és nagyon jól keveri a lapjait. Nagyon laposak az ütései, olykor szerva-röpte játékot is játszik, van hogy lehetetlen helyzetből ejt, nagyon könnyen kizökkenti az embert a ritmusból, engem legalábbis kizökkentett. Nagyot kellett harcolnom – kommentálta röviden a meccsét Andy Murray.

A világelső Novak Djokovics és a 9-szeres Garros-bajnok Rafa Nadal is simán jutott tovább, egyikük sem vesztett szettet. A torna eddigi legszebb ütése a spanyol klasszis nevéhez fűződik, a szenvedő fél az ausztrál Sam Groth volt.

 

A nőknél már az első forduló komoly meglepetéseket hozott, kiesett többek között az ötödik kiemelt Vitoria Azarenka, akit az olasz Karin Knapp győzött le, jóllehet Azarenka nem tudta befejezni a meccset. Az első szettet az olasz nyerte 6-3-ra, ám ekkor még Azarenka vissza tudott vágni és egy szoros 7-6-ra megnyert játszmával egyenlített. A folytatásban azonban a sérülése elhatalmasodott rajta, 4-0-nál pedig feladata az összecsapást.

Az első forduló jelentette a végállomást az Ausztrál Open győztesének, a német Angelique Kerbernek, aki harmadik kiemeltként a nem kiemelt holland Kiki Bertenstől kapott ki három szettben. A mérkőzés első játszmáját a holland nyerte 6-2-re, ám Kerber a második szettben 6-3-al egyenlíteni tudott. A döntőt szettben azonban meglepetésre Bertens volt az erősebb, 6-3-ra nyerte a játszmát, így továbbjutott és készülhet az olasz Giorgi ellen.

Venus Williams két, rövidítéssel zárult szettben múlta felül az észt Anett Kontaveitet és Babos Tímea is továbbjutott, a magyar teniszező pályafutása során először jutott túl az első körön Párizsban.

(Forrás: sportrajongo.hu/Fotó:skysports.com)