Jump to content

Babos Tímea döntős Wimbledonban!

2016. 07. 08. 22:20

Babos Tímea női párosban a kazah Jaroszlava Svedova oldalán döntőbe jutott a wimbledoni teniszbajnokság pénteki játéknapján. A magyar-kazah kettős ellenfele a Williams-testvérpár lesz a fináléban. 

 

Az ötödik helyen kiemelt magyar, kazah duó - amely a csütörtöki negyeddöntőben a címvédő és első helyen kiemelt Martina Hingis, Sania Mirza svájci, indiai kettőst ejtette ki - 1 óra 13 perc alatt 6:4, 6:2-re győzte le a tizedikként rangsorolt amerikai Raquel Atawo, Abigail Spears párost.

Babos női párosban másodszor jutott el a fináléig a füvespályás Grand Slam-tornán: 2014-ben Kristina Mladenoviccsal menetelt a döntőig, egy éve pedig - szintén a francia játékossal - elődöntőig jutott. Tavaly vegyespárosban játszott finálét az osztrák Alexander Peyával az oldalán. A magyar teniszező eddig mindkét wimbledoni döntőjét elvesztette.

A torna honlapja szerint Babosék rögtön az elődöntő elején elvesztették adogatásukat az amerikai kettős ellen, és bár ez később újra megtörtént, nagy csatában, háromnegyed óra alatt megnyerték az első játszmát.

A második szettben kétszer is elvették az amerikaiak adogatását, így kevesebb mint félóra alatt bebiztosították a játszmagyőzelmet és a döntőbe kerülést.

"Nagyon örülünk a győzelemnek! Ma talán lassabban kezdtünk, de együtt összeszedtük magunkat, utána pedig zsinórban kilenc játékot nyertünk, így fordítottunk. Ismét nagy élményt jelentett, hogy telt ház előtt játszhattunk az egyes pályán" - nyilatkozta honlapján Babos Tímea.

A pénteki második elődöntőben a Serena Williams, Venus Williams páros két játszmában legyőzte a nyolcadik helyen kiemelt Julia Görges, Karolina Pliskova német, cseh duót, így az amerikai testvérpár lesz Babosék ellenfele a szombati fináléban.

Eredmények, eldöntő:

S. Williams, V. Williams (amerikai)-Görges, Ka. Pliskova (német, cseh) 7:6 (7-3), 6:4

Babos, Svedova (magyar, kazah, 5.)-Atawo, Spears (amerikai, 10.) 6:4, 6:2

(Forrás: sportrajongo.hu;mti/Fotó:mti)