Jump to content

Murray-Raonic döntő Wimbledonban

2016. 07. 08. 22:15

Andy Murray és Milos Raonic játsszák a férfi torna döntőjét a wimbledoni tenisztornán. Murray mondhatni hozta a kötelezőt, hiszen Tomás Berdychet verte három szettben, viszont Raonic öt szettben győzte le a wimbledoni legendát, Roger Federert. 

A 2013-as bajnok, Andy Murray három játszmában 6:3, 6:3, 6:3 arányban nyert a cseh Tomás Berdych ellen a wimbledoni nemzetközi tenisztorna férfi egyesének elődöntőjében. Berdich az első szettben 3-3-ig, a másodikban 3-2-ig, a harmadik játszában pedig 2-1-ig tarotta a lépést skót ellenfelével és bár több nyerőt ütött a meccsen, mégis simán kapott ki. Murrya a döntőben a kanadai Milos Raoniccsal találkozik.

Azzal a Milos Raoniccsal, aki meglepetésre a harmadik kiemelt és hétszeres wimbledoni bajnokot, Roger Federert győzte le, igaz öt szettben. Federer egy nyerhető meccset bukott el, a negyedik szettben 40-0-ről bukta el az adogatását, ezt követően pedig Raonic döntő játszmára mentette a csatát, ott pedig a fáradt svájcinak már nem volt esélye a kanadai ellen. Raonic pályafutása első Grand Slam döntőjét játszhatja majd vasárnap.

(Forrás: sportrajongo.hu/Fotó:twitter)