Jump to content

Pac Man visszatér!

2016. 07. 14. 11:14

A súlycsoportoktól függetlenül a valaha volt egyik legnagyobb ökölvívónak tartott Manny Pacquiao visszatér a ringbe, ráadásul még idén. Legalábbis a boxoló menedzsere szerint. Pac Man már 37 éves, jelenleg szenátorként tevékenykedik, ám nagyon úgy tűnik, hogy nem tud nyugodtan ülni a fenekén, vagy csak kapott egy visszautasíthatatlan ajánlatot. 

 

Pacquiao, aki legnagyobb sikereit váltósúlyban érte el pályafutása során 58 győzelmet aratott, volt 6 veresége és két csatája döntetlen eredménnyel zárult. A Fülöp-szigeteki ökölvíó áprilisban vonult vissza, karrierje során összesen nyolc súlycsoportban volt világbajnok. Kijelenthető tehát, hogy Pac Man mindent elért, amit el lehetett érni ebben a sportágban, ám úgy tűnik, hogy mégsem tud meglenni a szorító világa nélkül. 

"Manny vissza akar térni. Az a probléma, hogy ezt csak akkor teheti meg, ha nem zavarja a szenátusi feladatait" - nyilatkozta az ESPN-nek Bob Arum, aki arra utalt, hogy Pacquiao egy ideje már a politikai karrierjét építi, eleinte a Fülöp-szigeteki törvényhozás alsóházának tagja volt, majd bekerült a szenátusba.

Arum beszámolója szerint a visszatérést október elejére tervezték, ám a szenátusi feladatok miatt - Pacquiao a kötségvetési szavazáson kell, hogy odahaza tartózkodjon - ez az időpont csúszni fog, vélhetően november elejére. A mérkőzést Las Vegasban tartják majd, legalábbis az ökölvívó és stájba ehhez ragaszkodnak. 

Arum szerint Pacquiao "Szeret harcolni, és szereti a figyelmet is". A részletekről elmondta, hogy Pacquiao a Fülöp-szigeteken végezné a felkészülést, és csak a meccs előtt bő két héttel utazna az Egyesült Államokba.

"Manny számára elsődleges, hogy teljesítse szenátori feladatait, de hiányzik neki az edzés és a boksz. Az edzés számára stresszoldás is egyben, olyankor sokat változik a hangulata, boldogabb lesz tőle" - mondta Pacquiao tanácsadója, Michael Koncz. Hozzátette: felvették a kapcsolatot a szenátus elnökével, hogy megtalálják a megfelelő időpontot a meccsre.

Természetesen az már most mindenkit kiemelten érdekel, hogy vajon ki lesz majd Pac Man ellenfele, ám erről egyelőre még nem szólnak a hírek. 

(Forrás: sportrajongo.hu/Fotó:twitter)