Jump to content

Tour de France: ilyen még nem volt, döbbenetes szakasz

2016. 07. 14. 18:24

Elképesztő körülmények között zárult a Tour de France kerékpáros körverseny 12. szakasza, amely során a mezőny a legendás Mont Ventoux-t mászta meg. A sárga trikós Chris Froom belement egy motorosba, amely vélhetően egy néző miatt volt kénytelen fékezni. Innentől kezdve soha korábban nem látott jelenetek zajlottak a szakaszon. 

A belga Thomas De Gendt nyerte a Tour de France tizenkettedik szakaszát, melyen a mezőnyre Montpellier és a legendás Mont Ventoux közötti 178 kilométeres táv várt, a végén hegyi befutóval.

Az összetettben eddig éllovas Chris Froome az utolsó kilométereken támadást indított a több esélyest is magába foglaló csoportból, és a brit kerékpárost az ausztrál Richie Porte és Nairo Quintana követte, ám a kolumbiai leszakadt Froome-tól és Portetól. A szakaszon aztán nem várt események történtek, Froome nekiütközött egy motorosnak, amely a nagy tömeg miatt megállni kényszerült, így Porte és Froome is elesett. A sárga trikós kerékpárja ráadásul megsérült, így egy rövid szakaszon felfelé futott a hegyen, amíg előbb a szervezőktől kapott egy kerékpárt, majd végül a csapatától egy megfelelőt. Froom végül több mint másfél perc hátrányban ért célba riválisai mögött, hátránya összetettben 53 másodperc a sárga trikót átvevő Adam Yateshez képest, míg Quintana 39 másodperccel van előtte.

(Forrás: sportrajongo.hu/Fotó:twitter)