Jump to content

Tour de France: Mégis Froome a sárga trikós

2016. 07. 15. 10:17

A versenybíróság szakasz utáni döntése értelmében azonban Froome megkapta a balesetben szintén érintett Mollema idejét, így ismét övé a sárga trikó.

A belga Thomas De Gendt nyerte a Tour de France tizenkettedik szakaszát, melyen a mezőnyre Montpellier és a legendás Mont Ventoux közötti 178 kilométeres táv várt, a végén hegyi befutóval. Az etap során nem mindennapi jeleneteknek lehettünk szemtanúi: mint arról korábban beszámoltunk, Chris Froome és Richie Porte nekiütköztek egy motorosnak, mindketten elestek, a sárga trikós kerékpárja megsérült, így egy rövid szakaszon felfelé futott a hegyen, amíg előbb a szervezőktől kapott egy kerékpárt, majd végül a csapatától egy megfelelőt.

“A Mont Ventoux tele van meglepetésekkel. 1 egész 2 tized kilométer volt már csak hátra, A motoros satuféket nyomott, szerintem elállták az útját. Hármunk közül Mollema, Porte és én átestünk a motoron, a mögöttünk haladó motor pedig belénk jött, eltörte a bringámat.”- mondta Froome.

Froom eredetileg 53 másodperces hátrányt szedett össze, Quintanával szemben pedig 39 másodpercet. A versenybíróság szakasz utáni döntése értelmében azonban Froome megkapta a balesetben szintén érintett Mollema idejét, így ismét övé a sárga trikó.

Pénteken egy 37 kilométeres egyéni időfutam vár a mezőnyre.

(Forrás: sportrajongo.hu/Fotó:twitter)