Jump to content

Tour de France: Cavendish megint brillírozott

2016. 07. 17. 10:13

A Tour 14. szakasz sem telt el konfliktus nélkül, ezúttal Mark Cavendish megmozdulását vélték szabálytalannak a vetélytársak, pontosabban Marcel Kitttel. A brit azonban, mint később kiderült nem volt szabálytalan, így az idei Touron már a 4. sikerét könyvelhette el. 

A Dimension Data brit kerekese, Mark Cavendish nyerte a Tour de France 14. szakaszát, amely során a mezőnyre 208 kilométer várt. Cavendish idén már a negyedik szakaszgyőzelmét aratta a Touron, igaz a mostani kicsit balhésra sikeredett, ugyanis a az Etixx-Quick Stepp német versenyzője, Mercel Kittel igen csak sérelmezte ahogy riválisa megelőzte őt a végén. Az etap utolsó méterein természetesen sprintbefutó döntött, Kittel 250 méterrel a vége előtt indította meg a hajrát, Cavendish azonban résen volt és meg tudta előzni, ám manőverét a német nem találta szabályosnak. Az etap végén a versenybíróság azonban nem talált kivetnivalót a brit megmozdulásában. Cavendish mögött a norvég Kristoff zárt másodikként, míg a harmadik Peter Sagan lett.

„Hosszú volt ez a nap, de a csapat kiváló munkát végzett, nagyon sokat segítettek, hogy a végén meglegyen az erőm az utolsó sprinthez. Berhane az utolsó 40 kilométeren emberfelettit ment. Nagyon boldog vagyok, hogy nyerni tudtam” – kommentálta szakaszgyőzelmét Mark Cavendish.

Az összetettben továbbra is Chris Froome vezet, a címvédő előnye 1 perc 47 másodperc a holland Mollema előtt. A mai napon a mezőnyre egy 160 kilométeres etap vár Bourg-en-Bresse és Culoz között. 

(Forrás: sportrajongo.hu/Fotó:twitter)