Jump to content

Vuelta: A 10. szakaszon Quintana mindent vitt

2016. 08. 29. 20:29

A kolumbiai Nairo Quintana győzelmével zárult a spanyol kerékpáros körverseny 10. szakasz, amely során a mezőnynek 188 egész héttized kilométert kellett megtennie. A kolumbiai erődemonstrációt tartott, senki sem tudta tartani a tempót vele. Froom is nagyot ment, de az összetettben így is majdnem egy perc a hátránya riválisával szemben. 

A mezőny a kezdeti időszakban együtt ment, majd úgy 70 kilométerrel a vége előtt egy 16 fős csoport el tudott lépni, köztük volt Pierre Rolland, Joe Dorombowski és Robert Gesink is. Tíz kilométert követően már Nairo Quintana és Alejandro Valverde csapata, a Movistar is megkezdte a felzárkózást, majd meg is érkeztek a csoportra, de nem sokkal később megérkezett Chris Froome is, akinek már csak 28 másodperces hátránya volt az Alberto Contadort és Quintanát is magába foglaló táraságtól. A kolumbiai viszont ekkor robbantott és ezt a tempóváltást nem bírta Contador. a spanyol leszakadt. Quintana végül megnyerte a szakaszt, a második helyen Robert Gesink végzett, míg a dobogó harmadik fokára Chris Froome állhatott fel. Nairo Quintana mostani sikerével visszavezette a vezetést az összetettben.

A keddi szünnapot követően szerdán a Lastres-Pena Cabarga közötti 168.6 kilométeres, hegyi befutó záruló etap vár a mezőnyre.

VUELTA A ESPANA

10. szakasz, Lugones-Lagos de Covadonga, 188.7 km, hegyi befutó:

1. Nairo Quintana (kolumbiai, Movistar) 4:50:31 óra
2. Robert Gesink (holland, LottoNL) 24 másodperc hátrány
3. Chris Froome (brit, Team Sky) 25 mp h.

Az összetett élcsoportja:
1. Quintana 38:37:07 óra
2. Alejandro Valverde (spanyol, Movistar) 57 mp h.
3. Froome 58 mp h.

(Forrás: sportrajongo.hu/Fotó:twitter)