Jump to content

Lochte komoly büntetést kapott

2016. 09. 08. 11:05

Amerikai sajtóértesülések szerint tízhónapos eltiltást kapott a hatszoros olimpiai bajnok Ryan Lochte. Az úszósztár még a riói olimpián randalírozott és rongált ittasan másik válogatottbeli társával, majd a faluba visszaérve azt állította, hogy megtámadták őket. Lochte állítása hamar megdőlt, ugyanis a térfigyelő kamerák pechére mindent rögzítettek.

Lochte eltiltását ugyanakkor egyelőre még senki sem erősítette meg, ám ha valóban tíz hónapig nem szerepelhet versenyen, akkor is rajthoz állhat a budapesti világbajnokságon, amelyet 2017. július 14. és 30. között rendeznek, a medencés úszók július 23-tól versenyeznek.

A sztár azt állította, hogy augusztus 15-én, Rióban őt és három úszótársát, Jack Congert, Gunner Bentzet és Jimmy Feigent fegyverrel rabolták ki, amikor taxival egy buliról visszafelé tartottak az olimpiai faluba. Később videofelvételek alapján kiderült, hogy valójában ők randalíroztak, rongáltak meg egy benzinkutat, és kerültek összetűzésbe az alkalmazottakkal.

A 32 esztendős Lochte később élő televíziós műsorban bocsánatot kért a braziloktól. Elmondta, hogy erős alkoholos befolyásoltság alatt állította azt, hogy kirabolták őket, és túlzásba esett. Az Egyesült Államok Olimpiai Bizottsága szintén elnézést kért a sportolók viselkedése miatt.

A brazil rendőrség hamis bejelentéssel vádolta meg Lochte-t, ennek maximális büntetési tétele a dél-amerikai országban másfél év börtön.

(Forrás: sportrajongo.hu;mti/Fotó:twitter)