Jump to content

Babos Tímea: közel voltam a győzelemhez, ez motivál

2016. 09. 09. 10:53

Babos Tímea, bízik benne, hogy csak a kezdetet jelenti számára a US Openen aratott siker. Babos életében először volt kiemelt egyéniben egy Gran Slam tornán, ráadásul egészen a harmadik körig jutott, kicsivel több rutinnal akár az ötödik kiemelt Halep is meglehetett volna. 

 

"Valahogy a Grand Slameken eddig sosem játszottam jól, de hogy most ilyen szinten tudtam teniszezni, az mindenféleképpen pozitívum. A Simona Halep elleni mérkőzés életem egyik legjobbja volt. A világ legnagyobb stadionjában egy top ötös játékos ellen közel voltam a győzelemhez, ez motivál és segíti a karrieremet. Ilyenekre van szükség a továbblépéshez, remélem, ez a harmadik kör csak a kezdet a Grand Slam-karrieremben" - nyilatkozott a US Openről Babos a Magyar Tenisz Szövetség csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Babos pályafutása során először volt Grand Slam tornán egyéniben kiemelt. Talán ezért, talán a fentiekben elmondottak miatt volt az első fordulóban az osztrák Barbara Haas ellen rendkívül ideges. 

"Pályafutásom során először voltam kiemelt egy Grand Slamen, ez hatalmas terhet rakott rám, s így elég döcögős volt az eleje, de az, hogy fordítani tudtam, nagyot dobott az önbizalmamon" - mondta Babos, aki 7:5-re elveszítette az első játszmát, a harmadikban pedig már 4:0-ás hátrányban volt a világranglistán 141. Haas ellen.

A magyar teniszező a következő hetekről, hónapokról elmondta, most tíz napot itthon pihen és készül, majd ezt követően kezdődik az ázsiai turné.

"A játékosok körében ez a legkevésbé kedvelt túra, ezért, ha valaki ott van fejben, akkor az egy hatalmas aduász a kezében. Nekem is az a célom, hogy most a lehető legjobban feltöltődjek és pozitív lelkiállapotban utazzak el Ázsiába" - nyilatkozta Babos, majd hozzátette, bízik benne, hogy párosban ott lehet majd a szingapúri WTA-világbajnokságon és Kínában a Mesterek tornáján is.

 

(Forrás: sportrajongo.hu;mti/Fotó:mti)