Jump to content

Az F1 keresztbe tett a vizes vb szervezőinek

2016. 09. 30. 14:59

Ugyan az érintett szállodákkal már egy éve folytatott folyamatos tárgyalásokat a jövő évi budapesti vizes világbajnokság rendezésére hivatott BP2017 Nkft., a Forma-1-es Magyar Nagydíj résztvevői sajtóhírek szerint már lefoglalták a luxusszállodákat.

 

Pénteken a Blikk számolt be arról, hogy a száguldó cirkusz érdekeltjei rögtön azt követően lefoglalták a legmagasabb kategóriájú szállásokat, hogy szerdán bejelentették, július 23-án rendezik meg a Hungaroringen a Magyar Nagydíjat, azon a napon, amikor a Dagály Úszóarénában megkezdődnek az úszóversenyek, Győrben pedig elindul Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál.

A BP2017 Nkft. pénteki közleménye szerint azért nem volt lehetőség korábban a foglalásra, mert az előzetes egyeztetéseket követően csak az ilyenkor kötelező közbeszerzési eljárások lefolytatása után lehet szerződni a tendereken győztes hotelekkel.

"A vizes világbajnokság időpontjának kijelölése a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetséggel, a FINA-val összhangban, széles körű nemzetközi egyeztetés alapján történt 2015 tavaszán. A döntéskor figyelembe kellett venni, hogy 2017. júliusának elején zajlik a wimbledoni teniszbajnokság és a Tour de France kerékpáros körverseny, augusztus 4. és 13. között pedig Londonban kerül sor az atlétikai világbajnokságra. Miután az úszó vb rendezői kézhez kapták Bernie Ecclestone-nak, a Forma-1 vezetőjének arra vonatkozó levelezését is, hogy kész a Magyar Nagydíj időpontját megcserélni, hogy ez által is biztosítsa a FINA-vb optimális megrendezésének körülményeit, a szervezők véglegesítették az időpontot a FINA-val, illetve televíziós partnereivel." - áll a közleményben, amelyben a BP2017 jelzi: mind a Hungaroring Zrt., mind pedig a világbajnokság szervezőbizottsága arra törekszik, hogy a nehézségeket közösen leküzdjék, és - amennyiben marad a jelenlegi helyzet - "más megoldás híján kiaknázzák a két esemény párhuzamos megrendezésében rejlő lehetőséget, legyen szó jegyértékesítésről, országmarketingről, Budapest promóciójáról".

A 2017. július 14. és 30. közötti FINA-világbajnokság megrendezésére az erre a célra létrejött BP2017 Nkft a hivatott, nem a Magyar Úszó Szövetség, sem a Magyar Vízilabda Szövetség, vagy bármely más vizes szakszövetség.

(Forrás: sportrajongo.hu;mti/Fotó:mti, nso.hu)