Jump to content

A bokszolót is lebuktatta a meldonium

2016. 12. 17. 14:34

Elmarad a szombat estére meghirdetett, és a kategória világbajnokának kihívási jogáért kiírt nehézsúlyú profi ökölvívó-mérkőzés az oroszországi Jekatyeringburgban Alekszandr Povetkin és a kanadai Bermane Stiverne között, mivel az orosz bokszoló doppingolt.

 

Az egyik legjelentősebb szervezet, a Boksz Világtanács égisze alatt megtartani kívánt meccs előtt pár órával, de már a mérlegelés után jelentették be, hogy Povetkin tesztje pozitív lett, doppingmintájában az izomerősítők közé tartozó tiltott szer - Osztarin - nyomait mutatták ki.

Nem ez volt az első eset, hogy Povetkin mérkőzését doppingeset miatt elhalasztják. Májusban az amerikai Deontay Wilder elleni vb-címmeccs maradt el, miután az orosz áprilisban leadott doppingmintájában a január óta tiltólistán lévő meldonium nevű szert mutatták ki. A Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség áprilisban bejelentette, hogy azok a sportolók, akik március 1-je előtt buktak le a meldonium nevű anyaggal, s mintájukban alacsony volt annak értéke, mentesülnek az eltiltás alól. Povetkin promótere, Andrei Rjabinszkij akkor azt mondta, hogy Povetkin legutóbb szeptemberben használt meldoniumot, ezért a szervezetében igen kis koncentrációban mutatták ki azt.

(Forrás: sportrajongo.hu;mti/Fotó:twitter, youtube.com)