Jump to content

Pacquiao Ausztráliában melegít Khan ellen

2017. 04. 06. 10:39
Az Amir Khan elleni mérkőzés halasztása miatt Manny Pacquiao, a Boksz Világszervezet (WBO) váltósúlyú világbajnoka az ausztrál Jeff Horn ellen száll majd ringbe júliusban.
 
A fülöp-szigeteki sztár (59 győzelem, 2 döntetlen, 6 vereség) július 2-án Brisbane-ben lép kötelek közé, s teszi kockára övét a veretlen Horn (24 mérkőzés/24 győzelem) ellen.

A meccs létrejöttét ausztrál lapok hozták nyilvánosságra, s Michael Koncz, Pacquiao tanácsadója is megerősítette a hírt.

"Amir Khannal szerettünk volna összehozni egy meccset, de az még nem sikerült, ezért úgy döntöttünk, hogy elfogadjuk ezt az ajánlatot, amely az asztalunkon hevert" - mondta Koncz, aki nem titkolta, keveset tudnak a majdani ellenfélről, s az a cél, hogy Pacquiao minél gyorsabban túl legyen az összecsapáson.
 

A profi karrierje során - egyedüliként a sportág történetében - nyolc súlycsoportban is világbajnoki övet szerzett öklöző tavaly áprilisban hódította el a WBO váltósúlyú címét, miután legyőzte Timothy Bradleyt, majd novemberben Jessie Vargas ellen védte meg először a címet. Idén februárban aztán a fülöp-szigeteki sportoló felmérést végzett rajongói körében, hogy az általa megnevezett négy ökölvívó közül kit szeretnének következő riválisának. A voksolást óriási fölénnyel nyerte Amir Khan, megelőzve Kell Brookot, Terence Crawfordot és Hornt.

Márciusban úgy tűnt, gyorsan teljesül a szurkolók óhaja, ugyanis a két bokszoló menedzsmentje megállapodott egymással a meccsről, melynek 38 millió dollár lett volna a díjazása, néhány nappal ezek után azonban kiderült, az összegre még nincs meg a fedezet, így a csatát el kell halasztani.
(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti / Fotó: twitter)