Jump to content

Vizes vb: A NOB-elnök is Magyarországra látogat

2017. 07. 06. 09:12

Két közelgő világbajnokság miatt is Magyarországra látogat Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke.

 

Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) elnöke a NOB lausanne-i székházában találkozott a német sportvezetővel, s ezen derült ki, hogy az augusztusi cselgáncs-világbajnokság mellett júliusban a vizes vb idején is Magyarországra látogat.

"Thomas Bach nagyra értékeli sportolóink olimpiai eredményességét, Magyarország nemzetközi olimpiai mozgalomban kivívott kiemelkedő helyét, valamint a magyar olimpiarendezési szándékot" - mondta Kulcsár Krisztián a MOB honlapján.

"Tárgyaltunk a NOB és a MOB együttműködéséről, ezen belül a NOB Olimpiai Szolidaritási Programjában rejlő lehetőségek kihasználásáról és a NOB kiemelt szponzori támogatásainak magyarországi alternatívájáról, valamint átbeszéltük a budapesti olimpiarendezéssel kapcsolatos jövőbeni lehetőségeket is" - tette hozzá.

A keddi megbeszélésen részt vett Schmitt Pál NOB-tag, a MOB tiszteletbeli elnöke és Pere Miro, a NOB Olimpiai Szolidaritás Programjának és a nemzeti olimpiai bizottságokkal való kapcsolattartásért felelős vezetője is.

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti / Fotó: mti)