Jump to content

Babos Tímea: „A sírból hoztuk vissza a meccset”

2017. 10. 29. 14:50

Az immáron friss WTA-világbajnok Babos úgy érezte, az ellenfél kiválóan játszott a mérkőzés elején, ezért minden tudásukra szükség volt.

 

 

 

"A sírból hoztuk vissza a meccset, nagyon elégedett vagyok a játékunkkal. A szuper tie-breakben is megmutattuk, hogy milyen jók voltunk az egész évben" - mondta a közvetlenül a meccs után adott nyilatkozatában a magyar játékos, hozzátéve, alig várja, hogy a magasba emelhesse a Martina Navratilova Kupát, amelyet aztán a névadó csehszlovák-amerikai sztártól vehetett át.

Ünnepi beszédében később Babos kiemelte, hogy az ellenfél kiválóan játszott a mérkőzés elején, és a legjobbukat kellett nyújtaniuk ahhoz, hogy legyőzzék Bertenséket.

"Köszönöm az edzőmnek és a családomnak is, és remélem, jövőre is itt leszek" - tette hozzá a magyar teniszező, aki később a saját honlapján úgy fogalmazott, hihetetlen, elképesztő élmény számára a világbajnoki cím. "Büszke vagyok és örülök, remélem, hogy még sok ilyen csúcspont lesz a pályafutásom során" - mondta Babos.

A trófea átadásának percei:

Mint kifejtette, annak is örül, hogy ilyen nagy nyomás alatt így teljesített. "Szerintem jól ment, sokat tudtam segíteni a társamnak is. Fantasztikus, hogy így tudtunk játszani a szuperrövidítésben, elképesztően agresszívak voltunk" - nyilatkozta.

Babosnak 2015-ben egy győzelem és két vereség volt a mérlege a vb-csoportkörben a francia Kristina Mladenovic oldalán, míg tavaly a negyeddöntőben búcsúzott a kazah Jaroszlava Svedovával. Idén újra egyenes kieséses rendszerben bonyolították le a párosversenyt Szingapúrban.

Ami a múltat illeti, Temesvári Andrea 1984-ben és 1985-ben egyesben, míg Babos 2015-ben és tavaly párosban játszhatott a négy közé jutásért a WTA-világbajnokságon. Ez akkor egyiküknek sem sikerült, ami azt jelenti, hogy az idén Babos volt az első magyar a vb elődöntőjében, majd ennélfogva a fináléban is.
(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti / Fotó: MTI)