Jump to content

A legjobb magyar hódeszkás lemaradhat az olimpiáról

2017. 12. 11. 12:28

Január közepén tér vissza, a februári olimpiai szereplésre azonban szinte semmi esélye sincs Gyarmati Pankának, a legjobb magyar hódeszkásnak.

 

A sportoló, aki 2016-ban a sportág történetében első magyarként nyert vk-versenyt, az M4 Sport Sportreggeli című műsorában beszélt hétfőn az elmúlt egy évéről és a közeljövő programjáról, és mint mondta: „nagyon-nagyon pici az esélye” annak, hogy a pjongcsangi téli játékokon szerepeljen.

„Igazából egy versenyem lesz előtte, de alapvetően hat versenyt néznek. Azok vannak átlagolva” – érzékeltette a helyzetet a hódeszkás, aki a 2022-es olimpiát még távolinak nevezte, ezért azzal kapcsolatban nem is akart ígérgetni.

A 24 éves versenyző tavaly novemberben edzés közben eltörte a sípcsontját, ezután hosszú rehabilitációs időszak következett. Elárulta, elsősorban mentálisan volt nehéz megküzdenie a helyzettel, ugyanakkor még mindig nincs százszázalékos állapotban, érez fájdalmat a lábában, ennek ellenére mindent el tud végezni, ami szükséges.

Gyarmati első versenye előtt még három hétig Coloradóban edzőtáborozik, majd január közepén indul a svájci vk-állomáson. A szezonban ezek után még Franciaországban és Olaszországban szerepel egy-egy viadalon.

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti / Fotó: MTI, twitter)