Jump to content

Darts: Phil Taylor megerősítette, biztosan visszavonul

2018. 01. 03. 06:15

A hétfő esti világbajnoki döntő elvesztése után Phil Taylor megerősítette, hogy befejezi a pályafutását és a jövőben csak bemutató dartsmérkőzéseken szerepel.

 

A sportág 57 éves legendás alakja 7–2-re kapott ki a fináléban a szintén angol Rob Crosstól, de egyáltalán nem volt csalódott a vereség miatt.

„Fantasztikus karrierem volt. Kérdezték, hogy folytatom-e, de elég volt” – mondta a meccs után a 16-szoros világbajnok Taylor, akinek The Power (Az erő) a beceneve.

Minden idők legeredményesebb dartsjátékosa 21. alkalommal szerepelt vb-döntőben, ezúttal némi meglepetésre jutott el a végjátékig.

„Harminc évig ez volt az életem. Még egyszer utoljára mindent megpróbáltam, és sikerült eljutnom a fináléig, boldog vagyok, hogy így történt” – fogalmazott Taylor, aki egy papírlapra felírt köszönömmel hálálta meg szurkolóinak a biztatást a londoni Alexandra Palace-ban, ahol 3500 néző zsúfolódott össze.

Riválisáról, Rob Crossról Taylor azt mondta, „olyan volt, mint jómagam 25 évvel ezelőtt”. Győztes honfitársa – aki abban az évben született, amikor Taylor az első vb-címét nyerte – viszontdicsérte őt, „briliáns játékosnak” nevezte.

„Nagyszerűen érzem magam. Ez az első trófeám. De ez most Philről szól, aki hihetetlen, fenomenális” – fokozta még a friss világbajnok, akinek ugyancsak van már beceneve, mégpedig a Voltage, azaz Feszültség. Érdekesség, hogy a 27 éves Cross, aki korábban villanyszerelőként kereste a kenyerét, csak 2016 óta profi, és mostani sikerével több pénzt gyűjtött – 400 ezer fontot, azaz 140 millió forintot –, mint eddigi dartsos pályafutása során összesen.

A hétfő esti döntő után a világszövetség, a PDC bejelentette, hogy a vb utáni második legfontosabb verseny, a World Matchplay mostantól a Phil Taylor Trophy nevet viseli. A The Power ez utóbbi viadalon is rekorder a 16 sikerével.

DARTS
PDC-VILÁGBAJNOKSÁG, LONDON
Rob Cross (angol, 20.)–Phil Taylor (angol, 6.) 7:2 
(3–1, 3–1, 3–0, 0–3, 3–0, 3–1, 3–1, 0–3, 3–0)

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti / Fotó: MTI,youtube)