Jump to content

A legenda szerint a Liu testvérek lenyűgöző, óriási versenyzők

2018. 02. 20. 05:49

Apolo Anton Ohno kétszeres olimpiai bajnok rövid pályás gyorskorcsolyázó kijelentette, a Liu-testvérek lenyűgöző, óriási versenyzők.

 

 

„Erősek, gyorsak, és elegánsan korcsolyáznak. Sándorból árad a magabiztosság. Fiatalok, és emiatt éhesek a sikerre, ami az olimpián nagyon fontos lehet” – nyilatkozta a 2013-ban visszavonult 35 éves sportember hétfőn a Kossuth Rádiónak.

A férfiak 1500 méteres számában Liu Shaolin Sándor ötödik lett, Liu Shaoang pedig huszadikként zárt. Ezer méteren előbbi nyolcadik lett, utóbbit pedig kizárták a selejtezőben. Mindketten rajthoz állnak kedden, 500 méteren is.

A Liu testvérek lenyűgöző, óriási versenyzők. Remélem, élvezik, hogy itt vannak, és ha szépen koriznak, plusz szerencséjük is lesz, akkor találkozunk velük a dobogón” – vélekedett Apolo Anton Ohno, aki 2002-ben Salt Lake Cityben 1500, négy évvel később Torinóban pedig 500 méteren lett olimpiai aranyérmes.

Hangsúlyozta, a rövid pályás gyorskorcsolyában bármi megtörténhet, mindenkinek van esélye, ugyanakkor a téli olimpián a korábbi eredmények semmit nem jelentenek.

Ohno 2010-ben, még aktív versenyzőként kezdett szakkommentátorként tevékenykedni, jelenleg az NBC amerikai televízió stábját erősíti.

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti / Fotó: MTI,)