Jump to content

Esze ágában sincs visszavonulnia a síugró legendának

2018. 02. 20. 08:20

Kaszai Noriaki, a japánok legendás síugrója szeretne ott lenni pályafutása kilencedik téli olimpiáján is, 2022-ben, Pekingben. A 45 éves sportoló hétfőn úgy nyilatkozott, nem tervezi a közeljövőben a visszavonulást, hanem megpróbálja kvalifikálni magát a következő ötkarikás játékokra is.

„Nem is jó szó, hogy megpróbálom, mert biztos vagyok abban, hogy sikerülni fog" – jelentette ki magabiztosan Kaszai azok után, hogy a csapatversenyben a hatodik helyen zárt Japánnal.

„Feltüzelt, amikor láttam, hogy a többiek érmeket nyernek. Tudom, hogy képes vagyok folytatni" – tette hozzá.

A veterán síugró négy évvel ezelőtt Szocsiban a nagysáncon ezüst-, a csapatversenyben bronzérmet nyert, amivel rengeteg új rajongót szerzett világszerte. Kaszai elsősorban ennek tulajdonítja, hogy ezúttal neki és honfitársainak sem sikerült érmet nyernie Dél-Koreában.

„Nem tudtam úgy edzeni az elmúlt négy évben, ahogyan kellett volna. A következő olimpiai ciklusra az a célom, hogy tökéletesítsem az ugrásaimat, mert akkor megint érmes lehetek" – fogalmazott a sportoló, aki szerint Szocsi óta túl sok időt foglalkozott a rajongóival és a síugráson kívüli egyéb teendőkkel.

„Csodálatos dolog volt nyolcadszor is olimpián szerepelni, de csalódott vagyok, mert a tudásomnak csak a felét tudtam bemutatni. Négy év múlva nem követem el ugyanezt a hibát"– mondta Kaszai, aki a normálsáncon 21. lett, a nagysáncon pedig nem jutott be a második fordulóba, mert az elsőben csak 33. helyezett volt.

A japán versenyző Pjongcsangban minden idők legidősebb síugrója lett, aki olimpián részt vett; az eddig rekordot egy magyar, Ványa Pál tartotta, aki 1948-ban St. Moritzban 43 évesen indult.

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti / Fotó: MTI,)