Jump to content

Djokovic: vannak rosszabb dolgok is az életben

2018. 05. 10. 11:12

Újabb korai búcsúja ellenére derűlátóan tekint a jövőbe Novak Djokovic, a szerbek 12-szeres Grand Slam-bajnok teniszezője. A 30 éves játékos kétszeres tornagyőztesként már a 32 között búcsúzott szerdán Madridban, mivel három szettben kikapott a brit Kyle Edmundtól. Ezzel idei mérlege hat győzelem és hat vereség.

"Vannak pozitív tanulságai is ennek a meccsnek, bár nyilván csalódott vagyok, hogy ilyen korán kiestem. Sokkal jobban érzem magam a pályán, mint mondjuk két hónappal ezelőtt. Senki sem kényszerít arra, hogy teniszezzek, én akarok teniszezni. Ebből merítem az erőmet, és amíg szeretem ezt a sportot, addig nem hagyom abba" - szögezte le a volt világelső.

Az ATP-rangsor jelenlegi 12. helyezettje tavaly fél évet hagyott ki könyöksérülés miatt, majd idén az Australian Openen és Monte-Carlóban a nyolcaddöntőig, Indian Wellsben és Miamiban pedig a második fordulóig jutott, azaz csak Melbourne-ben nyert három meccset.

Djokovic tavaly 2009 óta először nem vívott Grand Slam-döntőt, és sorozatban 51 GS-szereplés - és 21 finálé - után lépett vissza a szeptemberi US Opentől.

"Ausztráliában összeszorítottam a fogam, és küzdöttem, pedig még nem álltam készen a visszatérésre, majd jött a könyökműtét. Nem tudtam, hogy egy ilyen beavatkozás az egész testre kihat, mivel még soha életemben nem műtöttek" - jelentette ki a 68-szoros tornagyőztes, aki néhány hete újra régi edzőjével, Marian Vajdával készül.

"Ennek a visszaesésnek meg kellett történnie velem, hogy tanuljak belőle, hogy erősebb lehessek, hogy fejlődhessek játékosként és emberként is. Hálás vagyok érte. Vannak rosszabb dolgok is az életben" - tette hozzá Djokovic.

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti / Fotó: MTI,)