Jump to content

Autókat kapnak az úszóválogatott tagjai az Auditól

2018. 05. 15. 11:51

Szintet lépett a már eddig is nagyszerű együttműködés a Magyar Úszó Szövetség és egyik legrégebbi partnere, a Porsche Hungária között: húsz Audi A3-ast adtak át szerdán az elmúlt esztendőben kiemelkedőt nyújtó válogatottaknak.

A felnőttválogatott legeredményesebb tagjai (kivéve az egyéni szerződéssel bíró Hosszú Katinkát és Cseh Lászlót), az indianapolisi junior világbajnokság aranyérmesei, valamint a nyíltvízi szakág legjobbjai vehettek át egy-egy vadonatúj autót. A kondíciók egyszerre kecsegtetők és inspirálók: egyéves használat – aztán az idei eredményektől függően következhet újabb egy esztendő a legjobbaknak, ismét csak új autókban, és így tovább, szezonról szezonra.

A névsor igencsak tekintélyes: Kapás Boglárka, Kenderesi Tamás, Verrasztó Dávid, Kozma Dominik, Németh Nándor, Bohus Richárd, Bernek Péter, Verrasztó Evelyn, Szilágyi Liliána, Burián Katalin, Telegdy Ádám, Horváth Dávid, Balog Gábor, Rasovszky Kristóf, Olasz Anna, Holló Balázs, Lakatos Dávid és Novoszáth Melinda már legálisan vezetheti az autót, míg Milák Kristófnak és Késely Ajnának még meg kell szerezniük a jogosítványt, de 2017-es teljesítményükkel sokszorosan rászolgáltak erre a juttatásra. Egyébként a sportág jövőjéről sokat elárul, hogy normál esetben délelőtt tartották volna az eseményt, ám több úszó is érdekelt volt a délelőtti történelem-érettségin, ezért kora délután kezdődött az átadási ceremónia az Audi Mozaik utcai főhadiszállásán.

Wladár Sándor MÚSZ-elnök – aki némi nosztalgiával megemlítette, hogy annak idején, 1980-ban Moszkva olimpiai bajnokaként egy 1500-as 2103-as Zsigulit utalt ki neki az Országos Testnevelési Tanács – kijelentette: „ez a megállapodás erőt mutat, amely Magyarország sikerét segíti. A szövetség történetében még sohasem köttetett ilyen volumenű megállapodás, arra pedig a magyar sport történetében is igen kevés példa van, hogy a támogatás keretében kapott autókat egytől egyig a sportolóinknak adjuk, a szövetség egyet sem tart meg magának. Úgy gondolom, ez így van rendjén: nekünk az a feladatunk, hogy az összes létező módon a válogatottak felkészülését segítsük.”

Az elnök közölte, két világmárka együttműködése kapott újabb, minden eddiginél hangsúlyosabb megerősítést, hiszen ma már a magyar úszósport is prémiumkategóriás, akárcsak az Audi.

A Porsche Hungária képviseletében Vérten Sándor kommunikációs igazgató örömét fejezte ki, hogy ennyi nagyszerű sportoló gyűlt össze a Mozaik utcában, ilyesmire itt még egyszer sem volt példa. Az igazgató hozzátette, remélik, hogy az autóikkal érdemben is hozzájárulhatnak az olimpiai felkészülés sikeréhez.

A válogatottak nevében az olimpiai bronzérmes Kapás Boglárka köszönte meg elsőként a nagyvonalú felajánlást, mint mondta, alig várja már, hogy végre kipróbálhassa az új Audit, míg a fiúk korelnöke, a vb-bronzérmes váltó „szóvivője”, Kozma Dominik arról beszélt, hogy ezzel a kocsival garantáltan jókedvűen fog megérkezni a kora reggeli edzésekre, és még a legfárasztóbb nap végén is mosolyogva tud majd hazatérni.

(Forrás: sportrajongo.hu, mti / Fotó: MTI,)