Jump to content

Mayweather bankot robbantott

2018. 07. 18. 11:18

Az amerikai Forbes magazin szerint az elmúlt egy évben Floyd Mayweather Jr. kereste a legtöbbet a világon a hírességek közül. A végeredménnyel azért óvatosan kell bánni, mert ugyebár az ilyen statisztikák azért többnyire becslésen alapulnak. 

 

Az amerikai magazin a 2017 és 2018 júniusa közötti időszakot elemezve jutott arra a megállapításra, hogy a 41 esztendős amerikai ökölvívó 285 millió dollárral (mintegy 76 milliárd forinttal) abszolút első - ráadásul úgy, hogy egyetlen fellépéssel tett szert a csúcsbevételre. A pályafutását veretlenül záró bokszoló tavaly augusztusban csapott össze - az ökölvívás szabályai szerint megrendezett mérkőzésen - a ketrecharcos Conor McGregorral.

Az volt Mayweather 50., egyben utolsó profi bokszmeccse, amelyet a korábbiakhoz hasonlatosan győztesen fejezett be. Ír riválisa 99 millió dollárt (27,3 milliárd forint) kapott fájdalomdíj gyanánt, amellyel a Forbes listáján a 12. helyen végzett.

Mayweathert a top 100-as lajstromban egy hollywoodi színészhíresség, az 57 éves George Clooney követi 239 millió dollárral (66 milliárd forint), míg a harmadik helyre egy amerikai valóságshow-sztár, Kylie Jenner 20 éves modell futott be 166,5 millió dollárral (46 milliárd forint).

Az első tízbe a sportolók közül még két, a korábbi években is rendre az élcsoportban jegyzett sztárfutballista fért be: Lionel Messi és Cristiano Ronaldo. Az FC Barcelona argentin világklasszisa 111 millió dollárral (30,6 milliárd forint) lett nyolcadik, míg a Real Madridot a Juventus kedvéért elhagyó portugál csatárcsillag a tizedik pozíciót jelentő 108 millióval (29,8 milliárd forint) gazdagodott a vizsgált időszakban.

 

(Forrás: sportrajongo.hu, mti / Fotó: MTI,pinterest, youtube.com)