Jump to content

Új helyszínről indul a 33. SPAR Budapest Maraton® Fesztivál

2018. 09. 27. 15:17

Magyarország legnagyobb tömegsportrendezvényének rajt-cél szakasza idén a budai Pázmány sétányon kapott helyett. A futók többféle lehetőség közül választhatnak, akár Ördög Nórival is kocoghatnak egy jót. A versenyzők és a szurkolók a SPAR standjának minőségi ételeivel és italaival frissülhetnek fel, és támogathatják a Magyar Máltai Szeretetszolgálat segítő kezdeményezéseit is. (X)

A futás a legpraktikusabb, egyben a leghatékonyabb mozgásforma. A SPAR Budapest Maraton® Fesztivál 33. alkalommal, október 6-7-én is többféle lehetőséget kínál, hogy éljünk ennek örömével. Szombaton a rövidebb futótávoké, valamint a tempósabb sétáé a főszerep. Ekkor tartják a SPAR 4x2 km-es váltó, a Nestlé Családi Futás, a Landliebe futás, a Riska Minimaraton és az Erste Maratonka futamait, illetve a Győri Édes Gyaloglás Kicsiknek és Nagyoknak 2,5 km-es családi sétáját. Ezen a napon kerül sor a Fodisz Esélyegyenlőségi Futamára is. Vasárnap a klasszikus maratoni táv teljesítésére vállalkozók futnak Budapest világörökségi helyszínein. A versenyzők itt is választhatják a páros formát, a Tolle UHT Maratonstafétán pedig négyfős váltócsapatok oszthatják el egymás közt a 42 kilométert. Ezen a napon a Real Nature 30 km-es távján is el lehet indulni. A budai Pázmány Péter sétányon, az idei rajt-cél-szakaszon a SPAR nemcsak a futókat, hanem a lelkes szurkolókat is szeretettel várja standjain.

Kövessük Ördög Nórit!

A népszerű családanya is részt vesz a 33. SPAR Budapest Maraton® Fesztiválon, ahol a 10 kilométeres távot teljesíti. Ördög Nóri, a SPAR háziasszonya erre egy komoly edzésprogram keretében készül fel. A Fuss Nórival! kezdeményezés videói online elérhetőek bárki számára a SPAR jóvoltából, Nóri pedig október 6-án, szombaton 15.45 órakor vár mindenkit a rajtnál.

Hasznos ötleteket kaphatunk az egészséges életvitelhez

A Pázmány sétányon, a futóverseny rajt-cél-szakaszán, a SPAR Életmód standnál, a rendezvényre látogatók az egészségtudatos életvitellel kapcsolatos saját márkás finomságokat kóstolhatnak meg – mint a Regnum húsüzem készítményeit vagy az enjoy. üzem szendvicseit és salátáit –, nyereményjátékokban vehetnek részt, valamint a SPAR szakértőitől válaszokat kaphatnak a minőségi táplálkozással és a sportolással kapcsolatos kérdéseikre.

Önzetlenségünkkel gyerekeknek segíthetünk

A SPAR és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat 2018-ban is közösen gyűjt mesekönyveket a rászoruló gyermekeknek. A szervezők a főtámogató standja melletti Máltai sátorhoz várják a már nem használt, jó állapotú mesekönyveket. A vállalat az idei futófesztiválon is együttműködik stratégiai partnerével, a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal: közösen támogatják az „Ide hozzuk a játszóteret!” programot. A szervezet mobil játszóterei az ország több mint 300 kistelepülésére viszik el a játék örömét, hogy a legszegényebb családok gyermekei is megismerhessék azt. A SPAR a saját standjának teljes bevételét ebben az évben is a játszótérprogram támogatására ajánlja fel.

(Forrás: Szerkesztőség)