Jump to content

Márton Anita újra súlyokkal edz, az Eb-n pedig már a címvédés a célja

2018. 10. 27. 13:11

Már csaknem teljesen felépült sérüléséből a magyar atlétika első világbajnoka, Márton Anita, aki így már súlyokkal dolgozhat, s feltett szándéka, hogy ott legyen Bostonban, a fedettpályás nemzetközi körverseny első állomásán, míg a márciusi, Glasgow-i fedettpályás Európa-bajnokságon a címvédés, a dohai világbajnokságon az országos csúcsjavítás a célja.

 

Márton Anita négyhónapos kényszerpihenője után újra súlyokat mozgathat és olyan szökdelő gyakorlatokat végezhet, mint tavaly ilyenkor, amikor óriási lendülettel vetette magát az alapozó munkába.

Akkor ennek meg is lett az eredménye: Eperjesi László tanítványa idén március 2-án, a birminghami fedettpályás világbajnokság női súlylökő döntőjében 19.62 méteres országos csúccsal az első helyen végzett. Ment volna tovább a tervezett úton, a nyári berlini Eb-n újabb dobogós helyre pályázva, de a terveit nehezen gyógyuló, szokatlan sérülés hiúsította meg.

Először kellett behúznia a féket

Pályafutása legsikeresebb, egyben legtöbb gondot okozó időszakának is nevezheti a 2018-as esztendőt Márton Anita, akivel május elejéig futott a szekér. Nem sokkal az után, hogy Birminghamben a „tető alatti” vb-n aranyat vehetett át, fájlalni kezdte a térdét és azokat a mozgató izmait, amelyek tökéletes működése nélkül se versenyezni, se edzeni nem ajánlatos. Tizennyolc nyugalmasnak mondható versenyévad után először kellett behúznia a féket, hátat fordítani az atlétikai pályának és a súlyemelő teremnek. Odalett a berlini Európa-bajnoksága és több, sikerrel kecsegtető Gyémánt Liga-versenye is.

„Valójában már júniusban, az országos bajnokságon is nehezemre esett a mozgás, csak azért álltam dobókörbe, hogy éremszerzőként a klubomat segítsem. Meg is nyertem a súlylökést és a diszkoszvetést, de a tőlem szokatlanul gyengécske eredmények még a laikusoknak is azt jelezték, hogy Anita nagyon nincs rendben” – nyilatkozta négy hónappal a történtek után Márton Anita az SzPress Hírszolgálatnak.

A teljes cikket az M4sport.hu uldalon lehet elolvasni. 

(Forrás: sportrajongo.hu, m4sport, szpresz.hu / Fotó: pixabay)