Jump to content

Federer: Az én koromban elgondolkoznak az emberek, képesek-e még valami különlegesre

2018. 12. 28. 07:08

Roger Federer motiváltan várja a szombaton kezdődő új teniszidényt, amelyben 100. egyéni trófeájának megszerzése a célja.

 

"Az én koromban elgondolkoznak az emberek azon, hogy képesek-e még valami különlegesre. Ha ez Melbourne-ben megint sikerülne, az csodálatos lenne" - jelentette ki a 37 éves svájci sztár, aki 22. szezonjára készül.Federer idén és tavaly győzni tudott az év első Grand Slam-tornáján, az ausztrál nyílt bajnokságon, idei sikere pályafutása 20. GS-diadala volt.

"Nehéz minden évben minőségi teniszt játszani, ráadásul sokszor a szerencsére is szükség van. Remélem ugyanakkor, hogy sikerül megint olyan jól kezdeni az évet, mint a legutóbbi két alkalommal" - fogalmazott a világranglistán jelenleg harmadik teniszező.

Hozzátette, a felkészülése jól sikerült, az utóbbi három-négy hétben intenzív edzései voltak, és nagyon várja már az új szezont, amelyben első tornagyőzelme lenne pályafutása századik diadala.

A svájci játékos a január 14-én kezdődő Australian Open előtt részt vesz a szombattól jövő szombatig tartó Hopman Kupán, a teniszezők nem hivatalos vegyescsapat-világbajnokságán, amelyen Belinda Bencic párjaként indul a címvédő svájci csapatban.

A férfiak között legtöbb Grand Slam-tornagyőzelmmel rendelkező játékos újév napján, Perth-ben vegyespáros-mérkőzésen összecsaphat a nők ranglistáján 23 egyéni GS-címével második Serena Williamsszel is, aki Frances Tiafoe párjaként ugyancsak részt vesz a versenyen.

(Forrás: sportrajongo.hu, m4sport, mti / Fotó: pixabay)