Jump to content

Australian Open - Murray ötszettes vereséggel köszönt el Melbourne-től

2019. 01. 14. 23:06

Öszettes vereséget szenvedett utolsó ausztrál nyílt bajnokságán Andy Murray, a britek háromszoros Grand Slam- és kétszeres olimpiai bajnok teniszezője.

A 31 éves volt világelső - aki pénteken bejelentette, hogy csípőproblémái miatt legfeljebb a wimbledoni tornáig fog versenyezni - a spanyol Roberto Bautista Aguttól kapott ki hétfőn 4 óra 14 perces mérkőzésen. A Melbourne-ben ötször döntős Murray láthatóan bicegett, sántikált a labdamenetek között, de a meccs nagy részében egyenrangú ellenfele volt a 22. kiemeltnek.

A kétszeres címvédő Roger Federer ugyanakkor magabiztosan kezdte meg az Australian Opent, három szettben búcsúztatva Gyenyisz Isztomint, hetedik találkozójukon is legyőzve az üzbég játékost. A 20-szoros Grand Slam-bajnok svájci sztárra a második fordulóban a selejtezőből érkezett brit Dan Evans vár, aki 189. a világranglistán.

A nőknél is ott lesz a tavalyi bajnok a 64 között: a dán Caroline Wozniacki két sima szettben verte a belga Alison van Uytvancket, aki címvédőként indul februárban a budapesti tornán.

(Forrás: sportrajongo.hu, m4sport, mti / Fotó: pixabay)