Jump to content

"Azt azért kiemelném, hogy összességében jól játszottam" - Babos Tímea nyilatkozata a Suarez elleni meccs után

2019. 08. 28. 08:28

A magyar teniszező ellenfele sérülése miatt egy szettet követően jutott tovább a US Open első köréből, ám játéka az egy szett alatt is remeknek tűnt, így bizakodásra adhat okot a folytatást illetően. 

Ahogy arról korábban beszámoltunk Babos Tímea a második fordulóba jutott a US Openen, miután legyőzte a spanyol Carla Suárez Navarrót. Az előzetesen esélyesebbnek tartott - magasabban is rangsorolt - spanyol játékos az első játszma után sérülés miatt feladta a meccset, ám ez semmit nem von le Babos érdemeiből, hiszen az egy játszma során is kifejezetten jól játszott és ezt ő maga is így érezte. 

"Azt azért kiemelném, hogy összességében jól játszottam. Tudom, hogy Carla Suárez Navarro jó ideje küszködik a hátával, nagyon sajnálom és a legjobbakat kívánom! Nyilván örülök a saját játékomnak és annak is, ahogyan kezeltem ezt a mérkőzést. Boldog vagyok, hogy továbbjutottam és az a legfontosabb, hogy készüljek a következő feladatra" - nyilatkozott Babos hivatalos honlapjának.

A legmagasabban jegyzett magyar női teniszező pályafutása során harmadszor jutott a főtáblán a második fordulóba a US Openen. Ellenfele a 64 között a mindössze 15 esztendős Cori Gauff lesz. Az amerikai tinédzser az idei wimbledoni tornán robbant be, azzal szolgáltatta a viadal szenzációját, hogy a selejtezőből indulva egészen a nyolcaddöntőig menetelt. Gauff két évvel ezelőtt döntős volt a juniorok között a US Openen, tavaly pedig veretlen maradt a Roland Garros korosztályos tornáján.

Eredmény:

Női egyes, 1. forduló (a 64 közé jutásért):

Babos Tímea-Carla Suárez Navarro (spanyol, 28.) 6:2-nél Suárez Navarro feladta

 

 

 

(Forrás: sportrajongo.hu, m4sport, mti / Fotó: pixabay, mti, babostimea.hu)