Jump to content

Fucsovicsa a harmadik körben Melbourne-ben!

2020. 01. 22. 11:19

A legmagasabban jegyzett magyar teniszező újra nyert, ezúttal sima szettben búcsúztatta ellenfelét és immáron az Australian Open 3. fordulójában tudhatja magát!

Fucsovics Márton bejutott a harmadik fordulóba a melbourne-i ausztrál nyílt teniszbajnokságon, miután szerdán jobbnak bizonyult az olasz Jannik Sinnernél.

Az első két szettben a világranglistán 67. magyar játékos egy-egy brék után, 3:3-nál ismét elvette riválisa adogatását, aki tavaly megnyerte az U21-es világbajnokságot, és jelenleg a 82. helyen áll. Ez mindkét esetben elég volt a szett megnyeréséhez, a harmadik felvonásban viszont a 27 éves Fucsovics került hátrányba (0:2), ám stabil alapvonaljátékkal 4:3-ra fordított, 18 éves riválisa pedig - aki tavaly áprilisban a budapesti tornán vívta élete első ATP-főtáblás találkozóját - meccslabdánál kettős hibát ütött. Első találkozójuk 2 óra 16 percig tartott.

Fucsovics a diadal után a pálya szélén boldogan fogadta a magyar szurkolók gratulációját, majd mindenkivel "lepacsizott" és fotózkodott.

Az MTK teniszezőjére a 32 között a 18. kiemelt bolgár Grigor Dimitrov (20.) vagy az amerikai Tommy Paul (80.) vár.

Eredmény, 2. forduló (a 32 közé jutásért):

férfiak:

Fucsovics Márton-Jannik Sinner (olasz) 6:4, 6:4, 6:3

(Forrás: sportrajongo.hu, mti / Fotó: pixabay, mti)