Jump to content

Golf - a botrányhős bizonyított, Patrick Reed nyerte a WGC-tornát

2020. 02. 24. 11:21

Az amerikai Patrick Reed nyerte a mexikói WGC-versenyt, a golfozók aktuális világkupa viadalát. Reed az idény során a bírálatok kereszttüzébe keveredett, egy tornán csalással vádolták. 

Az amerikai Patrick Reed nagy csatában megnyerte a profi golfozók világbajnoki sorozatának (WGC) 10,5 millió dollár összdíjazású mexikói versenyét.

A 29 éves Reed a négynapos verseny végén honfitársával, Bryson DeChambeau-val vívott óriási küzdelmet a győzelemért. Reed vasárnap a 15., 16. és 17. szakaszon elért birdie-vel (az alapütésszámnál eggyel kevesebb) került riválisa elé és még az is belefért számára, hogy a záró, 18. lyukon hibázott.

Reed számára komoly elégtételt jelenthet a győzelem, miután az idény egyik korábbi viadalán (Tiger "háziversenyén" a Hero World Challengen) csalással vádolták. Történt, hogy a homok bunkerben a hátralendítés során ütőjével többször is érintette a homokot - ez egyrészt tilos, másrészt sokak szerint el akarta simítani a számára kedvezőtlen fekvésű homokot - és később ezért megbüntették. Ezzel nem lett volna semmi gond, előfordult az ehhez hasonló "tévesztés" - mondjuk a "simogatás" azért messze nem megszokott, de, hogy érintik a homokot véletlenül, az igen - ám ilyen esetekben a játékos elismeri a hibát, sőt általában ő maga jelenti a vétséget. Reed esete azért korbácsolta fel az indulatokat, mert a játékos egyrészt tényleg "simogatta" a homokot, másrészt tagadta, hogy hibázott volna. A sportszerűtlenségen felül jó nagy butaságot is csinált, hiszen először is éreznie kellett, hogy ütőjével érinti a homokot - miért a tagadás -, másrészt több kamera is vette az esetet - ez pedig a sportszerűtlenség mellett még butaság is.

Reed karrierje második WGC-diadalát aratta, a PGA-sorozatban pedig nyolcadik alkalommal nyert. A mexikóvárosi sikeréért 1,82 millió dollárt (615 millió forint) kapott.

Eredmények:

1. Patrick Reed (amerikai) 266 (69, 63, 67, 67)

2. Bryson DeChambeau (amerikai) 267 (68, 63, 71, 65)

3. Jon Rahm (spanyol) 269 (72, 69, 61, 67) és

Erik van Rooyen (dél-afrikai) 269 (70, 62, 67, 70)

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti/Fotó:pixabay)