Jump to content

Újabb sporteseményeket halasztanak itthon és külföldön a koronavírus miatt

2020. 03. 17. 10:58

Magyarországon és a világ más táján is számos sporteseményt törölnek a koronavírus-járvány miatt. Hétfőn többek között az eredetileg 11 naposra kiírt ökölvívó olimpiai selejtezőt szakították félbe. 

Az Európai Röplabda Szövetség (CEV) további értesítésig minden versenysorozatát elhalasztotta. Ez az európai kupasorozatok (Bajnokok Ligája, CEV Kupa, Challenge Kupa) mellett a strandröplabda-versenyeket, az utánpótlás Európa-bajnoki selejtezőket, illetve az Európa-ligát is érinti. Utóbbi kettőben a magyar válogatottak is szerepeltek volna.

Törölték az idei Man-szigeti motorversenyt, amelyet május 30. és június 13. között rendeztek volna meg. Az Anglia északnyugati partjainál lévő szigeten először 1907-ben rendeztek motorversenyt, amelyet a sportág leghíresebb, egyben legveszélyesebb viadalának tartanak.

Az autós gyorsasági NASCAR-sorozat hét futamát halasztották el az Egyesült Államokban életbe léptetett új korlátozásokat követően, amelyek nyolc hétre megtiltották az 50 fősnél nagyobb létszámú események megrendezését. A szervezők kiemelték: reményeik szerint így is sikerül majd megrendezniük a szezon mind a 36 futamát. Hozzátették: bíznak abban, hogy május 3-án Martinsville-ben folytatódhat a sorozat, amely február közepén kezdődött, és négy versenyt sikerült megrendezni.

A finn Jokerit Helsinki és a kazah Barisz Nur-Nurszultan visszalépése miatt az orosz bázisú jégkorong-bajnokság (KHL) vezetőtestülete egyhetes szünetet rendelt el a rájátszásban, amelyben jelenleg hat, kizárólag orosz csapat maradt versenyben: az SZKA Szentpétervár, a Szibir, az AK Barsz Kazany, a Szalavat Ufa, a CSZKA Moszkva és a Dinamo Moszkva.

A Valencia labdarúgócsapata vasárnap még azt jelentette be, hogy öt játékosának - köztük Ezequiel Garaynak és Eliaquim Mangalának - pozitív lett a koronavírus-tesztje. Az együttes hétfőn a honlapján már azt közölte, hogy keretének és stábjának körülbelül egyharmada produkált pozitív tesztet. Kiemelték: minden érintett tünetmentes, és az otthonában van. A Valencia a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében az Atalantával találkozott, a párharc első mérkőzésére február 19-én Milánóban, a járvány egyik olaszországi gócpontjában került sor. A visszavágót múlt kedden Valenciában már zárt kapuk mögött rendezték meg Spanyolországban.

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti/Fotó:pixabay, mti)