Jump to content

A NOB-elnök szerint nem kell pánikolni, van még idő

2020. 03. 20. 11:32

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke, Thomas Bach szerint egyelőre nem kell az olimpia elhalasztásáról beszélni, sőt kéri, hogy mindenki tartózkodjon a vehemens spekulációktól a nyári játékok rendezésével kapcsolatban.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke a New York Times-nak nyilatkozott a koronavírus-járvány következtében kialakult helyzetről.

"Különböző forgatókönyvekben gondolkozunk, de ellentétben sok sportszövetséggel vagy profi ligával, bennünket még négy és fél hónap választ el a játékoktól" - mondta Bach.

Hozzátette, a szakszövetségek sok esetben optimistábbnak tűnnek a NOB-nál, mivel csak áprilisig vagy májusig halasztották el versenyeiket.

"Mi pedig július végéről beszélünk." - jelentette ki.

Az elmúlt napokban egyre több sportoló bírálta a NOB-ot amiatt, hogy a járvány terjedése ellenére változatlan meggyőződéssel kitart az olimpia megrendezése mellett.

A NOB február közepén munkacsoportot állított fel, amelyben az Egészségügyi Világszervezet (WHO), az olimpiai szervezőbizottság, a japán hatóságok és a tokiói városvezetés illetékesei tevékenykednek.

A tokiói olimpia megnyitó ünnepségének dátuma július 24.

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti/Fotó:pixabay, mti)