Jump to content

Dominic Thiem nem segítene a bajba került teniszezőkön

2020. 04. 27. 11:54

Míg Novak Djokovic, Roger Federer és Rafa Nadal a bajba jutott teniszezőket segíteni, Dominic Thiem úgy gondolja, hogy senki sincs, akit az éhenhalás fenyegetne, az osztrák klasszis ezért inkább a valóban rászorulókat segítené. 

Nem rajong a koronavírus-járvány miatt bajba jutott teniszezők megsegítésének ötletéért az osztrák Dominic Thiem, a férfi világranglista harmadik helyezettje.

A világelső Novak Djokovic nyolc napja közölte, már egyeztetett Roger Federerrel és Rafael Nadallal arról, hogy közösen létrehoznának egy pénzügyi alapot, amellyel a top 100 játékosai segíthetnének a 250. és 1000. hely közöttieknek, akik csak a versenyeken megszerezhető pénzdíjakból élnek.

"Én egyetlen teniszezőről sem tudok, aki a túlélésért küzd, egyikük sem fog éhen halni" - jelentette ki a 26 éves Thiem. "Sokan vannak köztük ugyanakkor, akik számára nem a sport az első, és nem élnek profihoz méltóan. Nem értem, miért kellene nekik pénzt adnom, én inkább azokat támogatnám, akik valóban rászorulnak" - mondta a háromszoros Grand Slam-döntős, hozzátéve, egyik topjátékos sem ajándékba kapta a vagyonát, és mindannyian keményen megküzdöttek a sikerért.

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti/Fotó:pixabay)