Jump to content

A volt világelső szerint nem a teniszidény folytatása a legfontosabb

2020. 04. 29. 14:36

Andy Murray szerint jelenleg vannak fontosabb dolgok is annál, minthogy minél hamarabb újraindulhasson a teniszidény.

A háromszoros Grand Slam-győztes Andy Murray úgy gondolja, hogy jelenleg nem az a legfontosabb, hogy folytatódik-e a szezon, hanem sokkal inkább az, hogy mindenkinek az élete visszatérhessen a rendes kerékvágásba. 

"Az első az, hogy állítsuk meg a koronavírus-járványt. Ha ez megvan, akkor jöhetnek a normális, hétköznapi dolgok, és csak utána a versenyzés. Ha újra beindul a nemzetközi teniszélet, az hozzájárulhat egy esetleges második fertőzési hullámhoz, ami megint lelassítana mindent" - fejtette ki a kétszeres olimpiai-bajnok skót játékos.

A 32 éves Murray véleményéhez csatlakozott egyik legfőbb riválisa, a 19-szeres Grand Slam-bajnok Rafael Nadal is.

"Nem tudok a korlátozások megszüntetése után rögtön versenyezni. Látni akarom a családomat és a barátaimat, bulizni akarok, vagy úszni egyet a tengerben. Szabadnak akarom érezni magam, és átölelni a szeretteimet" - jelentette ki a spanyol sztár hangsúlyozva, nem tud elképzelni olyan jövőt, amelyben nem ölelheti át a rég nem látott játékostársakat.

A két teniszcsillag hétfőn összecsapott egymással a virtuális madridi tornán, és Murray mindössze egy pontot vesztett a játékkonzollal nemrég megismerkedett Nadal ellen.

"Ehhez nem kellett sokat edzenem, Rafa nem valami jó. Ha beszélnek vele, mondják meg neki, hogy legközelebb ne legyen ilyen rossz vesztes" - mondta a meccs utáni online interjúban Murray.

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti/Fotó:pixabay)