Jump to content

Biztosan nem Hollandiából rajtol a Vuelta

2020. 04. 29. 20:39

Azt még nem tudni, hogy pontosan mikor rendezik idén a Vuelta a Espana országúti kerékpáros körversenyt, de az eredeti tervekkel ellentétben biztosan nem Hollandiában lesz a rajt, és 21-ről 18 szakaszosra rövidítik a spanyol Grand Tour-viadalt.

A szervezők szerdai közlése szerint a koronavírus-járvány kényszerítette őket és a hollandokat arra, hogy lemondják az utrechti rajtot. A felek abban állapodtak meg, hogy 2022-ben indulhat majd a spanyol viadal Hollandiából.

A Vueltára eredetileg augusztus 14. és szeptember 6. között került volna sor, az első három szakaszt tartották volna Hollandiában. Jelenleg csak annyi biztos, hogy az év utolsó háromhetes versenye a szeptember 27-én véget érő világbajnokság után lesz, korábbi médiaértesülések szerint november 1-jétől kerülhet rá sor. A sportág nemzetközi szövetsége (UCI) várhatóan a jövő hét folyamán teszi közzé az újratervezett versenynaptárat.

Az viszont eldőlt, hogy a három hollandiai etapot nem helyettesítik, a 18 szakaszosra rövidített Vueltát Baszkföldön kezdi a mezőny: az első etap Irúnból rajtol majd, és az Eibarhoz közeli Arrate emelkedőjén zárul. A döntésről a szervezők már értesítették az UCI-t.

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti/Fotó:pixabay)