Jump to content

US Open - Novak Djokovic még nem tudja, hogy részt vesz a tornán

2020. 06. 19. 11:53

A férfi teniszezők világranglistáját vezető szerb Novak Djokovic még megvárja a US Open lebonyolításával kapcsolatos fejleményeket, mielőtt döntene arról, hogy részt vesz-e az egyesült államokbeli tornán.

"Még nem tudok egyértelműen igent vagy nemet mondani, de természetesen nagyon szívesen versenyeznék New Yorkban" - jelentette ki a 32 éves szerb sztár. Hozzátette, hogy egyelőre még várja, a koronavírus-járvány miatt pontosan milyen előírások és szabályozások lesznek érvényben az augusztus 31-én kezdődő tornán, amelynek megrendezéséről a szervezők számoltak be szerdán.

Djokovic a múlt héten még úgy vélekedett, hogy nem szabadna az eredeti időpontban megrendezni a US Opent, most azonban arról számolt be, hogy egyeztetett az amerikai szövetség és a férfi versenyeket szervező ATP képviselőivel.

"Nagyon valószínű, hogy ha karanténba kell is vonulnunk, a pályákat azért használhatjuk edzésre, de most még az is elképzelhető, hogy egyáltalán nem kell karanténba menniük az Amerikába utazó sportolóknak, ez pedig fantasztikus lenne" - mondta Djokovic, aki eddig háromszor, legutóbb 2018-ban nyerte meg a US Opent.

"Európában vagyok, várok és meglátom, hogyan alakulnak a dolgok New Yorkban. Bőven van még időm eldönteni, hogy utazok-e vagy sem" - fogalmazott Djokovic.

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti/Fotó:pixabay)