Jump to content

A legendás amerikai síző télisport-akadémiát nyit

2020. 07. 16. 19:37

Volt idő, amikor Bode Millerért egy világ rajongott. Az amerikai fenegyerek az alpesi-sí mezőny egyik, ha nem a legnépszerűbb szereplője volt. Miller pár éve visszavonult, most viszont akadémiát nyit. 

Bode Miller visszavonult amerikai olimpiai bajnok alpesi síző télisport-akadémiát nyit annak érdekében, hogy felfedezhessék a jövő tehetségeit. A 42 éves Miller másfél éve dolgozik az akadémia kialakításán, és bár a program még csak most indul, máris nagyjából száz érdeklődő jelezte a részvételi szándékát.

 

A tanítás online formában történik, hogy illeszkedjen azokhoz a korlátozó intézkedésekhez, amelyet a koronavírus-járvány miatt elrendeltek. A tananyag a tervek szerint megfelelő lesz alpesi sízők, hódeszkások, sífutók, de még jégkorongozók számára is.

Miller nemcsak az arcát és a nevét adja az akadémiához, hanem maga is a tanárok között lesz, és tervezi vendégelőadók meghívását. Az alpesi síző azokat a gyakorlatokat és szárazedzés-programokat mutatja majd be az érdeklődő diákoknak, amelyeket ő is végzett pályafutása során.

„Szupersztárokat szeretnénk kinevelni, ami lehet, hogy túlzásnak hangzik, de mégis ez az alapja az egész víziónknak” – jelentette ki Miller.

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti/Fotó:pixabay)