Jump to content

A Tour és a Vuelta is egy héttel korábban lesz jövőre

2020. 07. 28. 23:41

A Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) kihirdette a jövő évi versenynaptárát, amelyben a Tour de France és a Vuelta a Espana is egy héttel korábban kezdődik az eredetileg tervezettnél.

A francia körversenyt a tokiói olimpia jövő nyárra halasztása miatt kell egy héttel korábban elkezdeni, mivel a legrangosabb viadal ütközött volna az ötkarikás férfi mezőnyverseny időpontjával. Így viszont július 2-a helyett június 26-án rajtol, majd július 25-e helyett 18-án zárul a francia körverseny, azaz a résztvevők gond nélkül indulhatnak a japán fővárosban július 24-én esedékes erőpróbán.

A francia szervezők már korábban megfogalmazták ezt a kérést Koppenhága felé, ugyanis jövőre ott rajtolna a Tour, csakhogy a dánoknak komoly szervezési problémát jelent, hogy a szintén 2021-re halasztott labdarúgó Európa-bajnokságon június 28-án a dán főváros egy nyolcaddöntő házigazdája.

Az UCI új versenynaptára szerint a Vueltát szintén egy héttel korábban rendezik a szokásosnál, így a spanyolországi háromhetes viadalra augusztus 14. és szeptember 5. között kerül sor. Ennek okaként azt jelölte meg a nemzetközi szövetség, hogy így a kerekesek jobban fel tudnak készülni a szeptember második hétvégéjén esedékes Európa-bajnokságra.

A legrangosabb eseményeket magában foglaló World Tour-sorozat 2021-es programjába nem került be a kaliforniai és a török körverseny, valamint a londoni egynapos viadal sem.

Az UCI szintén kedden közölte, hogy idén a koronavírus-járvány miatt nem rendezik meg a québec-i, a montreali és a hamburgi egynapos versenyt a WT-sorozatból.

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti/Fotó:pixabay)