Jump to content

US Open - Thiem a férfi bajnok

2020. 09. 14. 07:59

Roger Federer és Rafael Nadal távollétében, illetve Novak Djokovic kizárását követően már sejteni lehetett, hogy új férfi bajnokot avatnak a US Openen. A vasárnapi fináléban az osztrák Dominic Thiem és a német Alex Zverev csaptak össze egymással, végül előbbi nyert és ezzel pályafutása első Grand Slam sikerét ünnepelhette. 

Az osztrák Dominic Thiem nyerte meg az amerikai nyílt teniszbajnokság férfi egyesét, mivel a vasárnapi fináléban 2:6, 4:6, 6:4, 6:3, 7:6 (8-6)-ra legyőzte a német Alexander Zverevet.

Az már a finálé előtt eldőlt, hogy - 2014 óta először - a 27 éves Thiem vagy a 23 esztendős Zverev személyében új Grand Slam-bajnokot avatnak New Yorkban. Az előző három GS-döntőjét elbukó, bécsújhelyi játékos rendkívül idegesen kezdett, 198 centis ellenfele viszont bátran ment fel a hálóhoz, remekül adogatott, és fél óra alatt szettelőnybe került. Az orosz származású Zverev a folytatásban 5:1-re elhúzott, és bár Thiem egyszer visszabrékelt, 80 perc elteltével már két játszma állt a neve mellett.

A hamburgi teniszező brékelőnyben volt a harmadik felvonásban, de megremegett, és az erőre kapó Thiemnek összejött a szépítés, sőt, lendületben maradt, és 2 óra 53 perc után kiegyenlített. Az utolsó szettben Thiem 3:4-nél elvesztette az adogatását, csakhogy Zverev 5:3-nál nem tudta kiszerválni a meccset. Ez az osztráknak sem sikerült 6:5-nél, majd a döntőt lezáró rövidítésben egy hajszálnyival Thiem volt a jobb. A fordulatos és nem túl színvonalas finálé 4 óra 3 percig tartott.

Thiem pályafutása 17. tornagyőzelme mellé 3 millió dollárt (900 millió forint) kapott.y

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti/Fotó:pixabay)