Jump to content

Nézők nélkül folytatódik az Australian Open

2021. 02. 12. 10:35

A koronavírus-járvány miatt a következő öt napban nézők nélkül folytatódik Melbourne-ben az ausztrál nyílt teniszbajnokság.

A szigorú döntésre azért volt szükség, mert Victoria államot péntek éjféltől lezárták, ugyanis a világjárvány Nagy-Britanniából származó vírusvariánsa 13 embert fertőzött meg Melbourne-ben.

Craig Tiley versenyigazgató megerősítette, hogy a pénteki programból hátralévő mérkőzésekre még bemehetnek a nézők, szombattól azonban - egyelőre öt napig - zárt kapuk mögött folytatódik a Grand Slam-torna, a játékosok pedig szombat reggeltől buborékban lesznek, ahogyan az elmúlt hónapokban szinte minden tornán.

"Az elmúlt öt nap egyedülálló élmény volt számukra, a következő öt napban pedig visszatérnek ahhoz, amit már ismernek" - magyarázta Tiley.

Melbourne-ben tavaly 112 napon át tartó, szigorú lezárás volt érvényben, amelynek köszönhetően a napi 700-as esetszámot nullára csökkentették.

Az év első Grand Slam-tornája a tervezetthez képest három héttel később kezdődött, ráadásul a játékosoknak, illetve a szakmai stábok és a háttérszemélyzet tagjainak - több mint ezer résztvevőnek és közreműködőnek - két hetet karanténban kellett tölteniük.

A Melbourne Parkba naponta legfeljebb 30 ezer nézőt engedtek be - ez körülbelül a fele a szokásos látogatottságnak -, de csütörtökön csak 21 ezren voltak.

(Forrás: Forrás:sportrajongo.hu, mti/Fotó:pixabay)